Με μεγάλη συμμετοχή το 5ο Lesvos Trail στη Πέτρα

Με μεγάλη συμμετοχή το 5ο Lesvos Trail στη Πέτρα

150 δρομείς,  άντρες και γυναίκες και παιδιά από την Ελλάδα, τη Πολωνία, την Πορτογαλία, την Αμερική, την Αγγλία, πήραν μέρος την Κυριακή   στον 5ο Ορεινό αγώνα δρόμου βουνού «Lesvos Trail» στη Πέτρα που διοργάνωσε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Τα πεζοπορικά μονοπάτια ήταν απαιτητικά, όπως δήλωσαν οι διαγωνιζόμενοι που διέσχισαν την κοιλάδα της Λιγώνας και τις βουνοκορφές του Λεπέτυμνου, το μικρό οροπέδιο Λίμνες με τα μοναδικά γκιόλια και τα πέτρινα αλώνια ενώ οι διαδρομές χωρίστηκαν σε 17 χιλιόμετρα και 10 χιλιόμετρα. Μάλιστα για τους μικρούς συμμετέχοντες που ήθελαν να ζήσουν αυτή την αξέχαστη εμπειρία διοργανώθηκαν αγώνες «Petra Kids» με 1,8 χιλιόμετρα και «Petra Junior Trail» με 3,6 χιλιόμετρα.

Στα 17 χιλιόμετρα έτρεξε και ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ο οποίος προετοιμάζεται για έναν μεγαλύτερο αγώνα που θα συμμετάσχει δηλώντας ικανοποιημένος από την χθεσινή απόδοση του.

Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, Νίκος Μόλβαλης δήλωσε στον «Αίολο» πως η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών και τόνισε πως το 5ο «Lesvos Trail» ξεπέρασε όλες τις διοργανώσεις που είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια ενώ η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή τόνισε ότι «ήρθε η στιγμή για την επανεκκίνηση τέτοιων δράσεων» κάνοντας μας να αναμένουμε ένα «δυνατό καλοκαίρι» και από τη μεριά του Δήμου της Δυτικής Λέσβου.

To top