Η πασπARTού παρουσιάζει ” Τα φώτα της Ράμπας ” του Τσάρλι Τσάπλιν στις 21&22 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η πασπARTού παρουσιάζει ” Τα φώτα της Ράμπας ” του Τσάρλι Τσάπλιν στις 21&22 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Το Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαΐου , η θεατρική ομάδα πασπARTού παρουσιάζει το έργο του Τσάρλι Τσάπλιν “Τα φώτα της Ράμπας”, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με δύο παραστάσεις την ημέρα στις 19:30 & 21:30.

Τιμή εισητηρίου: 7€ Ενηλίκων 5€ Παιδικό
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6973342299

 

Περίληψη έργου:

Ο Καλβέρο είναι ένας πρώην διάσημος κλόουν αλλά πλέον ξεπεσμένος μέθυσος. Κι ενώ η ζωή του έχει αρχίσει να χάνει το νόημά της, μια νεαρή χορεύτρια, η Τερέζα (Τέρι) Άμπροουζ, κάνει απόπειρα αυτοκτονίας κι εκείνος βρίσκεται τυχαία μπροστά και τη σώζει. Ο Καλβέρο βοηθά την Τέρι να παραμείνει υγιής, να ανακτήσει την αυτοεκτίμησή της και να συνεχίσει την καριέρα της στον χορό. Με αυτόν τον τρόπο, ανακτά και τη δική του αυτοπεποίθηση και προσπαθεί και πάλι να επιστρέψει δυναμικά στον καλλιτεχνικό χώρο.

Καλβέρο: Βαγγέλης Φραγκουλάκης
Τερέζα Άμπροουζ (Τέρι): Κωνσταντίνα Μαρτίνη
Γιατρός: Χρήστος Σαφράς
Διαχειρίστρια: Φελίσια Μπιρλάν
Ρέντφερν: Μιχάλης Σγουρέλλης
Νεβύλ: Μιχάλης Κιαχαγιάς
Φίλος Καλβέρο: Στράτος Καφαλούκος

Σκηνοθεσία: Φάνια Βαλάση
Κοστούμια: Μαρία Γερούλια
Επιμέλεια μουσικής: Χρήστος Σίμος (Θ.Ο Άστεγοι)
Επιμέλεια φωτισμού: Παναγιώτης Αντωνόπουλος

“Τα φώτα της Ράμπας” είναι η τελευταία ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν στην Αμερική. Ανήκει σε μια σπάνια, απείρως γοητευτική κατηγορία ταινιών λουσμένων στη μελαγχολία ανθρώπων του θεάματος αντιμέτωπων με το πέρασμα του χρόνου και την συμπαρασυρόμενη αυτού δόξα. Στα 63 του, αυτός ο πρωτοπόρος, ο θρυλικός δημιουργός της πρώτης φιγούρας που λάτρεψε σύσσωμη η υφήλιος, όχι τόσο γέρος αλλά οπωσδήποτε εκτοπισμένος από μια επερχόμενη κινηματογραφική νεότητα, είχε ακόμα κάτι να πει. Κάτι που αυτή τη φορά θα ήταν πίσω από τις κουίντες, πίσω από τα, άλλοτε εκτυφλωτικά, φώτα της ράμπας. Για τους ανθρώπους και τις μικρές τους ιστορίες που τελικά χαρίζουν στα φώτα αυτά το αίτιο της λάμψης τους. (Πηγή cinemagazine)

 

To top