Πολυήμερο πρόγραμμα αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ στη Μυτιλήνη

Πολυήμερο πρόγραμμα αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ στη Μυτιλήνη

Ο Επιστημονικός Σύνδεσμος ΝΙΚΗ, Σωματείο Γονέων Ατόμων με Αναπηρίες, στο πλαίσιο ενός καινοτόμου προγράμματος αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ, πραγματοποιεί πολυήμερο πρόγραμμα διαβίωσης στο νησί της Μυτιλήνης έως και την Κυριακή 01/05/2022 με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης, του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και πολλών ακόμα αρωγών.

Στo πλαίσιo του προγράμματος αυτού, με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης και του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του νησιού, θα πραγματοποιηθεί μια τιμητική εκδήλωση, στην οποία πρόκειται να τιμηθούν οι υποστηρικτές του όλου εγχειρήματος. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο, το Σάββατο στις 30/04/2022 στις 18:00 μ.μ., παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης, του Περιφερειάρχη και του Προέδρου του Συνδέσμου.

Στόχος του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, η εξωστρέφεια των ατόμων με αναπηρία μέσω της αλληλεπίδρασής τους με την τοπική κοινωνία, κάτι το οποίο διαμορφώνει το μέλλον τους σε μια ευρύτερη αυτονομία καθώς και την κοινωνική τους ενσωμάτωση και ένταξη.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Παράλληλα, στοχεύουμε στην ανάδειξη του πολιτισμού που διαθέτει το νησί μας, καθώς και της ιδιαίτερης κουλτούρας του τόπου.

Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να προβάλλονται τέτοιες προσπάθειες, οι οποίες προσφέρουν έμπνευση στους υπόλοιπους φορείς ΑμεΑ και ταυτοχρόνως την κοινωνική ευαισθητοποίηση».

Στοιχεία επικοινωνίας υπεύθυνου: Ευάγγελος Σμπράος 6944434888, τηλέφωνο γραμματείας 2109822852 (09:00-14:00).

 

To top