Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση – ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και γηπέδων

Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση – ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και γηπέδων

Υπογράφθηκε η σύμβαση για τη συντήρηση – ενεργειακή αναβάθμιση πέντε σχολικών κτιρίων και η επισκευή τριών σχολικών γηπέδων.

Συγκεκριμένα, τα κτίρια του Γυμνασίου και Λυκείου Αγιάσου, του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς, του Δημοτικού Σχολείου Κεραμείων, του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης θα συντηρηθούν και θα αναβαθμιστούν ενεργειακά.

Ταυτόχρονα, θα ανακατασκευαστούν τα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις στα Δημοτικά Σχολεία Ταξιαρχών και Κάτω Τρίτους, αλλά και του Γυμνασίου-Λυκείου Ιππείου.

Σήμερα, 13 Απριλίου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με την εργοληπτική Επιχείρηση «Μ. & Ι. ΜΙΧΑΛΑΚΕΛΛΗΣ – Ε. ΤΣΩΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» τη συντήρηση – ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή πέντε σχολικών κτηρίων και την επισκευή τριών σχολικών γηπέδων, συνολικού ποσού μετά τη δημοπρασία 469.312 €.

 

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Περιφερειακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε οκτώ μήνες, από σήμερα.

 

Οι προβλεπόμενες εργασίες θα αφορούν κυρίως στην κατασκευή θερμοπρόσοψης, στην αντικατάσταση των κουφωμάτων με ενεργειακά, στην τοποθέτηση αντλιών θερμότητας, επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά, χρωματισμούς, στην κατασκευή ψευδοροφών, στην αντικεραυνική προστασία, στην αντικατάσταση θερμαντικών σωμάτων και στις Η/Μ εργασίες.

 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε: «Συνεχής επιδίωξή μας είναι η δημιουργία των καλύτερων συνθηκών στα σχολεία μας για να επιτελείται απρόσκοπτα η παιδαγωγική και εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, με το έργο των σχολικών επιτροπών, που χρηματοδοτούνται επαρκώς από το Δήμο, για να προβαίνουν σε μικροεπισκευές των σχολείων, η Τεχνική μας Υπηρεσία επισκευάζει πλήρως τα περισσότερα σχολεία, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία».

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι «η διαρκής επιμέλειά μου για την επισκευή και την αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων του τόπου μας είναι ταυτισμένη με την υπηρεσία μου στην εκπαίδευση. Σήμερα, με την ιδιότητα του αυτοδιοικητικού, πέραν από τα υλοποιούμενα έργα σε πάρα πολλά σχολεία, συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η Δημοτική Αρχή Κύτελη να δρομολογήσει τέτοιες παρεμβάσεις που θα καλύψουν πλήρως τις κτηριακές ανάγκες όλων των σχολείων».

To top