Στις 16 – 19 Αυγούστου το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου “ΟΔΥΣΣΕΙΑ”

Στις 16 – 19 Αυγούστου το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου “ΟΔΥΣΣΕΙΑ”

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) ανακοινώνει τη φετινή του θεματική, αφιερωμένη στην «Οδύσσεια».

«Το έπος του Ομήρου, με το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη, διαπραγματεύεται θέματα τόσο παλιά όσο και ο χρόνος», σημειώνουν οι Καλλιτεχνικές Διευθύντριες και συνιδρύτριες του Φεστιβάλ Danae και Kiveli Doerken.

«Η Οδύσσεια είναι μια ιστορία που περιγράφει το μεγαλείο της ανθρώπινης αντοχής, της δύναμης και της επινοητικότητας. Η στάση του Οδυσσέα που „δεν εγκαταλείπει ποτέ“, όχι μόνο δε σταματά μπροστά στις αντιξοότητες αλλά τις ξεπερνά, αποτελεί τη βάση αυτής της μυθικής ιστορίας, που κινείται παράλληλα με την ανθρώπινη ύπαρξη. Πρόκειται για την εξιστόρηση της ανθρώπινης περιπέτειας, που διαμορφώνεται από την πορεία μας, τις εμπειρίες που κερδίζουμε και που κτίζουν την ταυτότητα. Μιας περιπέτειας διαχρονικά επίκαιρης».

Διακεκριμένοι μουσικοί από τις 16 – 19 Αυγούστου θα κατευθυνθούν από όλα τα σημεία της Ευρώπης στο Μόλυβο της Λέσβου, για να ερμηνεύσουν το πρόγραμμα, που έχει διαμορφωθεί κάτω από τις ενότητες ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ / DEPARTURE, ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ / WANDERINGS, ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ / TRIALS, ΠΗΝΕΛΟΠΗ / PENELOPE, ΙΘΑΚΗ / ITHAKA.
Φέτος, το ΔιΦεΜΜ θα εντάξει τις εναρκτήριες δράσεις του στο 2ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Με τις Μουσικές Στιγμές (Molyvos Musical Moments) και τη Συναυλία για παιδιά και νέους να συμπληρώνουν το πρόγραμμα, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου θα γίνει και φέτος το σημείο συνάντησης των φίλων της κλασικής μουσικής που δίνουν ραντεβού κάθε χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, αναγνωρίζοντάς το ως ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.

• Για περισσότερες πληροφορίες: www.molyvosfestival.com

Για πληροφορίες για θέματα Τύπου: Ναταλία Κατηφόρη, 6972345289, 2103635660, natalia@opusltd.com

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ΥΠΠΟΑ για την στήριξή του, τόσο οικονομικά, όσο και με την αιγίδα του, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, τον Δήμο Δ. Λέσβου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, το ίδρυμα Art Mentor Foundation Lucerne και την Γερμανική Πρεσβεία.

To top