Μπουρνούς: Να χρηματοδοτηθούν όλες οι θετικώς αξιολογημένες προτάσεις για το Leader Αλιείας στη Λέσβο

Μπουρνούς: Να χρηματοδοτηθούν όλες οι θετικώς αξιολογημένες προτάσεις για το Leader Αλιείας στη Λέσβο

Να χρηματοδοτηθούν όλες οι θετικώς αξιολογημένες προτάσεις για το Leader Αλιείας στη Λέσβο ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Σύμφωνα με τη δημόσια ανακοίνωση της Επιτροπής Διαχείρισης Τοπικού Προγράμματος Λέσβου Leader/CLLD, αναφέρει ο κ. Μπουρνούς, κρίθηκαν υπαγώγιμες στο Πρόγραμμα 41 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 3.214.847 ευρώ. Δυστυχώς, όμως, συνεχίζει ο Βουλευτής, με τις έως σήμερα εγκεκριμένες πιστώσεις, που ανέρχονται στο ποσό των 1.824.788 ευρώ, δύνανται να χρηματοδοτηθούν μόνο 23 προτάσεις και να απορριφθούν οι υπόλοιπες 18 – ενώ για την ένταξη του συνόλου των θετικώς αξιολογημένων προτάσεων απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση 1.390.059 ευρώ.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, με ισχυρή την πεποίθηση ότι είναι απολύτως αναγκαία η συνεχής και ουσιαστική στήριξη του αγροκτηνοτροφικού και αλιευτικού κόσμου των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, καλεί τον Υπουργό να στρέψει τη προσοχή του στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της οικονομίας του Νομού μας και να αυξήσει ουσιαστικά τις χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων, που κατά καιρούς υλοποιούνται, εξοικονομώντας πιστώσεις από τις υπέρογκες ενισχύσεις των μεγάλων επιχειρήσεων.

To top