Ετήσια ποδηλατοπορεία από τον Ποδηλατικό Σύλλογο για την “Ώρα της Γης” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου

Ετήσια ποδηλατοπορεία από τον Ποδηλατικό Σύλλογο για την “Ώρα της Γης” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαρτίου

Μετά από μία ώρα και περίπου 8 χιλιόμετρα βόλτας, το Σάββατο 26 Μαρτίου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, ολοκλήρωσε την προγραμματισμένη, ετήσια ποδηλατοπορεία για την ώρα της Γης. Στην πορεία συμμετείχαν 60 συμπολίτες μας που ήρθαν με τα ποδήλατά τους να διαδηλώσουν για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Σαπφούς, κινήθηκε μέσα από τον νέο ποδηλατόδρομο στα Τσαμάκια, έως τη Φυκιότρυπα και πίσω.
Η 2η βόλτα ξεκίνησε πάλι από την πλατεία και μέσα από τα γραφικά στενάκια της Επάνω Σκάλας, έφτασε έως το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας. Από κει η βόλτα συνεχίστηκε με δυνατά μηνύματα έως τη Χρυσομαλλούσα.
Το μεγάλο μήνυμα της “Ώρας της Γης” είναι η ανάγκη όλοι μας να συμβάλουμε στην προστασία του πλανήτη, σβήνοντας τα φώτα και μειώνοντας όσο μπορεί ο καθένας, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, για μία ώρα στο σπίτι του. Η “Ώρα της Γης” είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη και τη γιορτάζουμε πάνω από 10 χρόνια πλέον, την ώρα που 190 χώρες του κόσμου σβήνουν ταυτόχρονα, για μία ώρα, τα φώτα εις ένδειξη προστασίας του περιβάλλοντος.

To top