Κάλεσμα Περιφέρειας για φιλοξενία παιδιών από την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας

Κάλεσμα Περιφέρειας για φιλοξενία παιδιών από την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας

Η Περιφέρεια καλεί οικογένειες της Λέσβου που επιθυμούν να φιλοξενήσουν ανήλικα παιδιά από την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πιστή στις δημοκρατικές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη, επιθυμεί να συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο όλων των παιδιών. Προτίθεται λοιπόν να σταθεί με υπευθυνότητα ως αρωγός σε 20 ανήλικα παιδιά που βιώνουν στιγμές φόβου και απελπισίας στην Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Στην προσπάθεια αυτή, καλεί εκείνες τις οικογένειες που επιθυμούν να συμπορευτούν στο έργο της αυτό, στη Λέσβο, να φιλοξενήσουν για χρονικό διάστημα κατ’ αρχήν 6 μηνών ανήλικα παιδιά ηλικίας Γυμνασίου και Λυκείου από την ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας, παρέχοντάς τους στέγη, τροφή αλλά και την αγάπη και τη θαλπωρή μιας οικογένειας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ψυχολογική τους υποστήριξη και την κοινωνικοποίησή τους μέσα στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που καλούνται να ζήσουν λόγω του πολέμου στην πατρίδα τους. Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν, θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε Γυμνάσιο και Λύκειο του νησιού μας.

Όσες από τις οικογένειες επιθυμούν να προσφέρουν στον κοινό μας αυτό αγώνα, εξασφαλίζοντας ένα οικογενειακό περιβάλλον προστασίας στα παιδιά της Ουκρανίας, μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με τους αρμόδιους υπαλλήλους της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, η οποία εδρεύει επί της οδού Ανδρομέδας 15 ( ισόγειο ) στην πόλη της Μυτιλήνης, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07.00 – 15.00, στα τηλέφωνα επικοινωνίας : 2251353919 και 2251353920, e-mail: koinoniki@pvaigaiou.gov.gr.

To top