Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής για αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής για αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Επίσης, το Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε θέλησε να επισημάνει στους γονείς που δεν έχουν αποφασίσει οριστικά αν θα εγγράψουν το παιδί τους στο πρότυπο γυμνάσιο, ότι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση και αν αποφασίσουν αρνητικά μπορούν να μην προσέλθουν στις εξετάσεις. Η μη προσέλευση στις εξετάσεις δεν έχει καμία επίπτωση και τα παιδιά τους θα εγγραφούν κανονικά στο γυμνάσιο υποδοχής. Στην αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει η δυνατότητα εκπρόθεσμης αίτησης.

To top