Ειδικό Σχολείο στη Καλλονή

Ειδικό Σχολείο στη Καλλονή

Επισφραγίστηκε η συμφωνία παραχώρησης οικοπέδου για να στηθεί ένα σύγχρονο Ειδικό Σχολείο στη θέση «Σουμούρια» Καλλονής

Το οικόπεδο έκτασης 8.015,75 τ.μ. ανήκει στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και δόθηκε προς τον Δήμο με την προοπτική να κατασκευαστεί εκεί το Ειδικό Σχολείο.

Μετά από πολύμηνη μεταξύ τους συνεργασία, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κωνσταντίνος Δέρβος συναντήθηκαν στη Καλλονή και προχώρησαν μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου στην παραχώρηση του οικοπέδου, το οποίο ανήκει στο Ίδρυμα από το 1976.

Ο Πρόεδρος του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Κωνσταντίνος Δέρβος, επισκέφτηκε τη Λέσβο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το υπό παραχώρηση οικόπεδο, να συζητήσει κατ΄ ιδίαν με τον Δήμαρχο για την προοπτική της δημιουργίας Ειδικού Σχολείου και να διευθετήσει τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες της παραχώρησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Επικεφαλής του Γραφείου ΑμεΑ που έχει ιδρύσει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου Μαρία Βατή και εργάζεται για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ζαχαρώ Ιωακείμ και ο Πρόεδρος της Καλλονής Νίκος Χαλκιώτης.

 

Για να γίνει πλήρως κατανοητή η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου, αρκεί να διατυπωθεί ότι στο νησί λειτουργεί αυτή τη στιγμή μόνο ένα Ειδικό Σχολείο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για εφήβους, το  ΕΕΕΕΚ Λέσβου, στη Μυτιλήνη.  Οι μαθητές από τη Δυτική Λέσβο  αναγκάζονται να μετακινούνται καθημερινά ακόμα και με ταξί  μέχρι τη Μυτιλήνη, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα διάρκειας μόλις τεσσάρων ωρών.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά αλλά και να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κωνσταντίνο Δέρβο για το ζωηρό του ενδιαφέρον για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα και την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για την παραχώρηση του οικοπέδου. Η επίσκεψή του στον Δήμο, μας τιμά, όπως τιμά και τον ιερό σκοπό της συνεργασίας μας. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε ολοκληρώσει το γραφειοκρατικό κομμάτι της παραχώρησης με τις υπηρεσίες του Δήμου μας, του Ιδρύματος και του Υπουργείου Παιδείας για να μπούμε στο κομμάτι που θα αφορά αποκλειστικά πια τη δημιουργία του Ειδικού Σχολείου. Μίας υπόθεσης που ήταν εξάλλου πολιτική μας δέσμευση από τη στιγμή που ιδρύσαμε Γραφείο ΑμεΑ στον Δήμο μας».

 

To top