Γ.Χατζημάρκος: «Οι φωνασκούντες είναι μια μειονότητα απομονωμένη από την κοινωνία»

Γ.Χατζημάρκος: «Οι φωνασκούντες είναι μια μειονότητα απομονωμένη από την κοινωνία»

Ευθείες βολές για τη στάση αυτοδιοικητικών στο θέμα του μεταναστευτικού εξαπέλυσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης απονομής Διαμνημόνευσης Μεταναστευτικής Αρωγής στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο καθώς επίσης στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινό  και τον Γενικό Διευθυντής της PRAKSIS κ. Μαργαλιά.  Ο κ. Μηταράκης τόνισε στην ομιλία του  ότι το μεταναστευτικό έχει γίνει  «… αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, ευκαιρία προβολής, αντικείμενο λαϊκισμού. Κάποιοι φοβήθηκαν το δήθεν πολιτικό κόστος. Αυτό δεν ίσχυσε για τον Περιφερειάρχη και καλό φίλο, Γιώργο Χατζημάρκο, που σε καιρούς πολιτικού σκότους, αποτέλεσε φάρο λογικής και ενότητας στο Νότιο Αιγαίο». Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε μεταξύ άλλων «στο πρόσωπό μου βραβεύετε τους νησιώτες, δηλαδή την σιωπηρή πλειοψηφία. Οι φωνασκούντες είναι μια μειονότητα»

Ειδικότερα ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι:

«στο πρόσωπό μου βραβεύετε τους νησιώτες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία. Η σιωπηρή συντριπτική πλειοψηφία. Πρέπει να το λέμε αυτό. Αυτοί οι φωνασκούντες είναι μία μειονότητα, απομονωμένη από την κοινωνία. Και μέσα από αυτόν τον θόρυβο προσπαθούν να αποκτήσουν έναν ρόλο, να φανούν μεγαλύτεροι, να φανούν περισσότεροι, σοφότεροι, εξυπνότεροι. Δεν είναι όμως. Εάν η πολιτική ηγεσία, έκανε το λάθος, να ακούσει, να συμπαρασυρθεί, η χώρα θα είχε πέσει σε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα».

Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε τον κ. Μηταράκη “για τη δουλειά που κάνετε στο υπουργείο. Γιατί δουλέψατε με πάθος, με αγάπη, με σχέδιο, σπάνιο για την Ελλάδα. Με καθαρό, συνεκτικό μυαλό, συγκροτημένα. Και μπορέσαμε να δούμε στο πρόσωπό σας, τον καθημερινό συνεργάτη με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούμε όλη αυτή την κατάσταση. Τα απτά αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Κακόπιστοι, καλόπιστοι τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους. Η ιστορία γράφει τί παραλάβατε και πού βρίσκεται σήμερα το πρόβλημα».

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπερθεμάτισε την προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής διάστασης της κρίσης, στην οποία το Υπουργείο, συμπορεύθηκε με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. ‘’Ο Πρόεδρος, Δρ. Αντώνης Αυγερινός’’, επεσήμανε ο κ. Μηταράκης, ‘’βρίσκεται άμεσα δίπλα μας σε κάθε δυσκολία. Με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ο ΕΕΣ ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση. Από την διαχείριση αναγκών σε δομές, μέχρι τις έκτακτες και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στο Μαυροβούνι – μετά την εμπρησμό της Μόριας – και στο ναυάγιο στην Τζιά. Συνεργαζόμενοι βάσει Μνημονίου Συνεργασίας, με πολλαπλά οφέλη για το Υπουργείο μας.»

 

To top