Γ.Μπουρνούς:«Το νόμο για τον ΕΦΚΑ θα καταργήσει η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Γ.Μπουρνούς:«Το νόμο για τον ΕΦΚΑ θα καταργήσει η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Τα γραφεία του ΕΦΚΑ στη Μυτιλήνη επισκέφθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ μια μέρα μετά την ψήφιση στη βουλή του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ και προβλέπει την πρόσληψη διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Μπουρνούς μιλώντας στον Αίολο κάνει λόγο για κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και golden boys στη διοίκηση του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Επίσκεψη στην έδρα του ΕΦΚΑ στη Μυτιλήνη πραγματοποίησε μια μέρα μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου Χατζηδάκη, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρο Καραβασίλη.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαν συναντήσεις με τον Γενικό Διευθυντή ΠΥΣΥ Βορείου Αιγαίου, κ. Μαΐστρο Κλαδογένη και την Διευθύντρια του Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Λέσβου, κ. Τσακίρη, ενώ συνομίλησαν και με εργαζόμενους του οργανισμού.

Στο νομοσχέδιο για τον «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ, που ψηφίστηκε από τους Βουλευτές της ΝΔ, προβλέπεται η πρόσληψη εκατοντάδων διευθυντών στον ΕΦΚΑ από τον ιδιωτικό τομέα, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και με μισθούς 4.000 και 8.000 ευρώ, ενώ δρομολογείται η εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, αξίας ενός δις με όχημα μια Ανώνυμη Εταιρεία
χωρίς κανένα έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Στην χθεσινή του ομιλία για το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Γ. Μπουρνούς υπενθύμισε πώς η ΝΔ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε το υπαρκτό πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, για να έρθει τελικά στην εξουσία και να τις τετραπλασιάσει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξίωσε συστηματικά τον ΕΦΚΑ και συκοφάντησε τους εργαζόμενους, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για δήθεν δραστικές λύσεις, αλλά υπέρ των «γαλάζιων» φίλων της.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ρίχνει το φταίξιμο στους υπαλλήλους και φέρνει μετακλητούς διευθυντές με μισθούς 8.000 ευρώ», είπε ο Γ.Μπουρνούς.

Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη απαξιώνονται τα στελέχη του ΕΦΚΑ, όπως και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όλοι τους επιστήμονες με πολύ περισσότερα τυπικά προσόντα από τα ελάχιστα που βάζει σαν προϋπόθεση το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Η ΝΔ κάνει πράξη τη βίαιη κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης με μετακλητούς των υπουργών σε όλες τις επιτελικές θέσεις του κράτους και με καθιέρωση προκλητικά υψηλών αμοιβών για τους οπαδούς της.

Ο Γ. Μπουρνούς στηλίτευσε τις προβλέψεις του νομοσχεδίου τόσο για την επίσπευση των απευθείας αναθέσεων του ΕΦΚΑ, όσο για την χωρίς έλεγχο και διαφάνεια εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού. «Ο άθλιος, πελατειακός, βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός του κ. Χατζηδάκη και του κ. Μητσοτάκη», κατέληξε ο Γ. Μπουρνούς, «συνοψίζεται σε διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, ασφυκτικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και ιδιωτικοποιήσεις για τους κομματικούς φίλους της ΝΔ. Αλλά όλα αυτά θα έχουν το τέλος που τους αξίζει. Θα ξηλωθούν με την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική κυβέρνηση που θα έρθει, θα αναζητηθούν ευθύνες σε όσους έκαναν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, και θα αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια των εργαζομένων στο δημόσιο και στην αγορά».

 

 

To top