Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 11χρονο με σύνδρομο MIS-C

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 11χρονο με σύνδρομο MIS-C

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 11χρονο από τη Λέσβο, που διαπιστώθηκε  με σύνδρομο MIS-C  καθώς αναμενόταν την Τετάρτη,  εξιτήριο από την Εντατική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία όπου νοσηλεύεται από το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Όπως αποκάλυψε στο Live News του MEGA ο πατέρας του: « Βγαίνει από την Εντατική. Θα πάει σε θάλαμο κανονικά».

Ο 11χρονος διαγνώστηκε με σύνδρομο MIS-C  καθώς αναμενόταν να πάρει σήμερα εξιτήριο από την Εντατική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία όπου νοσηλεύεται από το βράδυ της περασμένης Κυριακής. και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κοροναϊού.

«Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε δυο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39 μετά πήγε στα δέκατα 37,5».

Το παιδί είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εκεί όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι 10 μέρες μετά τη νόσο, ο κοροναϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή.

«Το Σάββατο τον πήγα του βρήκαν την φλεγμονή. Το πρώτο που είδαν στην αρχή. Αλλά μετά κάτι με τις εξετάσεις κάτι περίεργο τους φάνηκε. Αξονική ξανά και βρήκαν ότι είχε εμβολή και στον πνεύμονα. Κάλεσαν αεροπλάνο και τον κατέβασαν Αθήνα».

Ανεμβολίαστους τους βρήκε ο κοροναϊός την πρώτη φορά, με τον 11χρονο να το περνά ασυμπτωματικά. Τη δεύτερη φορά όμως οδηγήθηκε μέχρι την Εντατική του «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

«Το καλοκαίρι εγώ εμβολιάστηκα και λέω κάτσε θα πάω εγώ πρώτα να δω τι γίνεται και μετά θα πάμε με τη σειρά. Αλλά δεν πρόλαβα, μετά από έναν μήνα νόσησα εγώ. Κόλλησα, μετά από ένα μήνα κολλάει ο μικρός. Κολλάει η μαμά, κολλάμε όλη η οικογένεια» ανέφερε ο πατέρας.

To top