Κορονοϊός – Πώς θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία

Κορονοϊός – Πώς θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν φέτος να είναι διαφορετικά.

Εν μέσω πανδημίας ανοίγουν φέτος τα σχολεία με έμφαση στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Με την παρουσίαση κρούσματος θα υποβάλλονται σε rapid test όλοι οι μαθητές του τμήματος. Δηλαδή, δεν θα κλείνει το τμήμα. Στην συνέχεια θα γίνεται ξανά rapid test μέσα σε 7 ημέρες. Αυτό επισήμανε άλλωστε και η Νίκη Κεραμέως, η οποία έκανε λόγο για αύξηση των ελέγχων.

2. Παράλληλα, θα δίνονται δύο self test σε όλους και θα πρέπει, είτε οι μαθητές είτε οι γονείς τους, να τα υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα, όπως ίσχυε και πέρυσι.

3. Τα τμήματα θα κλείνουν μόνο όταν βγουν θετικοί οι μισοί + 1 μαθητής. Δηλαδή μία τάξη με 20 μαθητές θα κλείσει μόνο αν οι 11 βγουν θετικοί στον κορονοιό.

4. Αναφορικά με την χρήση μάσκας αυτή είναι υποχρεωτική παντού στους σχολικούς χώρους πλην της ώρας της Γυμναστικής.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η εξ’ ολοκλήρου επιστροφή στην δια ζώσης διδασκαλία, με την τηλεκπαίδευση να παραμένει στη ζωές μας, για ειδικές περιπτώσεις πχ για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

To top