Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου έως και τις 16 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ95 ή διπλή μάσκα στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ και υποχρεωτικά στους εργαζομένους στην εστίαση. Σύσταση να χρησιμοποιείται ενισχυμένη μάσκα γενικά όπου υπάρχει συνωστσισμός.
– Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν μέχρι τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια το όριο είναι έως έξι άτομα.
– H μουσική σε πρώτη φάση δεν θα απαγορευτεί, ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων, τότε η μουσική θα κόβεται.
– Στα γήπεδα: Θεατές σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
– Θα υπάρξει τηλεργασία, που θα φτάνει έως το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε έκκληση για την Πρωτοχρονιά, παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία για την μετάλλαξη Όμικρον, λέγοντας ότι όσοι βγουν να διασκεδάσουν να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα, να είναι εμβολιασμένοι και την επόμενη να κάνουν έλεγχο, απαραιτήτως αν δουν συγγενείς άνω των 60 ετών. Αν μάλιστα, όπως είπε, οι συγγενείς άνω των 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι να αποφύγουν να τους συναντήσουν.

To top