Ξεκίνησε η δίκη μελών ΜΚΟ που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Ξεκίνησε η δίκη μελών ΜΚΟ που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Ξεκίνησε  σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης η δίκη της 25χρονης Σύριας Σάρα Μαρντίνι, εθελόντριας της ΜΚΟ ERCI, του 26χρονου Γερμανού Σιν Μπίντερ, του 40χρονου Νάσου Καρακίτσου και άλλων 22 ατόμων, ως μέλη παράνομου  δικτύου  διακίνησης μεταναστών.

H  δικογραφία σε βάρος τους  αφορά κακουργηματικές κατηγορίες, αλλά η σημερινή δίκη γίνεται για διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις εξελίξεις για τις κακουργηματικές κατηγορίες που εκκρεμούν.

Τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορούνται κατά περίπτωση συνολικά 25 κατηγορούμενοι   αφορούν αδικήματα της  χρήσης πλαστών πινακίδων, παρεμβολής στις ραδιοσυχνότητες  που χρησιμοποιεί το Λιμενικό, αλλά και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό πλημμελήματος.

Συνελήφθησαν το 2018 με βαριές κατηγορίες για κατασκοπία και παράνομη διακίνηση μεταναστών συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Είχαν προφυλακιστεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση το Δεκέμβριο του 2018.

Ο δικηγόρος της Σάρα Μαρντίνι, Χάρης Πέτσικος – και δυο άλλων κατηγορουμένων – δήλωσε το πρωί ότι η πελάτισσά του  -Σάρα Μαρντίνι δεν έχει καταφέρει να παραστεί στη δίκη αφού της έχει απαγορευθεί η είσοδος της χώρας. «Από τη μια καλείται να υπερασπιστεί τον εαυτό της από την άλλη η Ελληνική πολιτεία δεν της έχει επιτρέψει την είσοδο στη χώρα»

To top