Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον κρατούμενο που έπεσε στη θάλασσα

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον κρατούμενο που έπεσε στη θάλασσα

Δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον 44χρονο κρατούμενο που έπεσε τα ξημερώματα του Σαββάτου από το πλοίο «Νήσος Σάμος», όταν το πλοίο βρίσκονταν ανοιχτά από τα Ψαρά.

Το Λιμενικό Σώμα επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, «με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για πτώση 44χρονου ημεδαπού στη θάλασσα από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» Ν.Π. 12396, στη θαλάσσια περιοχή 29 ν.μ. δυτικά Ν. Χίου. Ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες Ψαρών – Οινούσσων – Χίου – Μυτιλήνης.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέοντα πλοία, χερσαίες περιπολίες από στελέχη των Λιμενικών Σταθμών Ψαρών – Μεστών – Καρδάμυλων, ενώ από αέρος επιχείρησαν αεροσκάφος και ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπως επίσης και ελικόπτερο Π.Ν., με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

To top