Αποκολλήθηκε το «Νήσος Σάμος» από το λιμάνι της Χίου – Εν αναμονή επιθεώρησης για τη συνέχιση του δρομολογίου

Αποκολλήθηκε το «Νήσος Σάμος» από το λιμάνι της Χίου – Εν αναμονή επιθεώρησης για τη συνέχιση  του δρομολογίου

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους 322 επιβάτες του πλοίου «Νήσος Σάμος» που τα ξημερώματα της Πέμπτης επιχείρησε να προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου όμως  λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων παρασύρθηκε στο νότιο τμήμα του λιμένα του νησιού σε αβαθή  με αποτέλεσμα, να “κολλήσει”. Τελικά έπειτα από πολλές προσπάθειες το πλοίο κατάφερε να προσδέσει γύρω στις 10:30 το πρωί και να αποβιβαστούν οι επιβάτες καθώς επίσης  όλα τα οχήματα, φορτηγά και δίκυκλα.

Διαβάστε σχετικά: Κόλλησε σε αβαθή το «Νήσος Σάμος» στο λιμάνι της Χίου

Σημειώνεται πως λίγο πριν τις 10 το πρωί κι ενώ είχε κλείσει όλη η προκυμαία για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε η αποβίβαση των επιβατών που ταξίδευαν χωρίς όχημα με… πατέντα. Έτσι, σύμφωνα με το politischios.gr, το πλοίο έριξε τον καταπέλτη στο εξωτερικό πεζοδρόμιο του λιμανιού, με αυτόν να βρίσκεται ο μισός στον αέρα και ο μισός στη στεριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του aeolos.tv, το πλοίο  (ώρα 13.00)  παραμένει στο λιμάνι της Χίου και αναμένεται να γίνει  επιθεώρηση προκειμένου διαπιστωθεί αν προκλήθηκε  ζημιά στο πλοίο. Εφόσον οι εμπειρογνώμονες δώσουν το “πράσινο φως”, το πλοίο θα συνεχίσει την πορεία του για τον τελικό προορισμό τη Μυτιλήνη. 

To top