Σχολεία: Σήμερα οι αποφάσεις για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου

Σχολεία: Σήμερα οι αποφάσεις για άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου

Σήμερα Τρίτη στις 2 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των ειδικών εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας οι οποίοι θα εξετάσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία, θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου εντός της ημέρας.

Το άνοιγμα των σχολείων στις 10 του μήνα, μοιάζει πλέον αποφασισμένο, από την κυβέρνηση, αλλά με τήρηση αυστηρών μέτρων, αυξημένα τεστ και ανανεωμένο πρωτόκολλο λειτουργίας καθώς είναι δεδομένο ότι οι επιστήμονες θα κάνουν σχετικές προτάσεις.

Συνεπώς την ερχόμενη Κυριακή οι μαθητές θα κληθούν να κάνουν το πρώτο τεστ πριν από την επιστροφή τους στα θρανία και στη συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα θα κληθούν να κάνουν περισσότερα τεστ μέσα στην εβδομάδα (πιθανά και 3).

Οι επιστήμονες εξετάζουν εκτός από το αυξημένο testing στα σχολεία, να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα, το οποίο σήμερα φτάνει στο 50%+1 και στην περίπτωση κρούσματος να γίνονται συνέχεια τεστ σε όλους τους μαθητές ενός τμήματος.

 

 

To top