Σχολεία: Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για το άνοιγμα

Σχολεία: Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για το άνοιγμα

Καθοριστικής σημασίας είναι αυτή η εβδομάδα για το άνοιγμα των σχολείων στη χώρα μας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς στη συνεδρίαση των ειδικών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη ή την Τετάρτη θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Στο μεταξύ από σήμερα επαναλειτουργούν φροντιστήρια και παιδικοί σταθμοί, παρά τα αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού που καλπάζει.

Το πρωτόκολλο για τα σχολεία
Διευκρινίσεις όμως αναμένεται να δοθούν και για τον τρόπο που θα ανοίξουν, καθώς προϋπόθεση θα είναι το αυξημένο testing προκειμένου να είναι όλοι σίγουροι πως δεν νοσούν μαθητές και καθηγητές. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επιθυμία της επιτροπής είναι να υπάρξει αλλαγή σε αυτό, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε έλεγχο με rapid αντί για self test, αν αυτό είναι εφτικτό.

Όλες οι απόψεις συγκλίνουν στον να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, με την επιτροπή να χαρακτηρίζει ανεδαφικό το σενάριο να παραταθούν οι σχολικές διακοπές καθώς την μεθεπόμενη εβδομάδα τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν και να υπάρχει διασπορά και στα παιδιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο όσον αφορά στον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος:

  • Σε περίπτωση εύρεσης κρούσματος, όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα ελέγχονται με rapid test.
  • Παράλληλα, καταργείται ο «σταυρός» (testing στους μαθητές που κάθονταν δίπλα, πίσω , ή μπροστά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα) και πλέον θα γίνεται rapid τεστ σε όλους τους μαθητές της τάξης
  • Τα τεστ θα γίνονται επί 5 ημέρες αντί για 7
  • Η καραντίνα θα ισχύει για 5 ημέρες αντί για 10

Πλεύρης: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου
Τη βούληση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου εξέφρασε και ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μέσω του ΣΚΑΪ μιλώντας όμως για πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ανοίγουν σήμερα Δευτέρα φροντιστήρια και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Κανονικά θα λειτουργήσουν στο μεταξύ από σήμερα Δευτέρα 3 Ιανουαρίου οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

To top