Προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ με Καιρίδη: «Η Λέσβος είχε τη μεγαλύτερη ροή Τούρκων επισκεπτών»

Προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ με Καιρίδη: «Η Λέσβος είχε τη μεγαλύτερη ροή Τούρκων επισκεπτών»

Παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών στελεχών της ΝΔ και φορέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην καφετέρια “Block” παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη.

«Να μην αφήσουμε την όποια οργή ή στεναχώρια από αδικία που υφιστάμεθα να επηρεάσει την κρίση μας στις εκλογές» τόνισε στον χαιρετισμό του ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λέσβου της ΝΔ Προκόπης Τζιμής. Ο ίδιος συμπλήρωσε «όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ το βράδυ των ευρωεκλογών τόσο πιο σταθερή κυβέρνηση θα έχουμε την επόμενη μέρα».

«Απευθύνομαι σε φίλους μετά από 3 χρόνια έχω ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία» ανέφερε χαιρετίζοντας με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης . Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη «να παραμείνει σε ευρωπαϊκό προσανατολισμό η χώρα και ως ευρωπαίοι πολίτες να αντιμετωπίζουμε τα θέματα».

Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ και τέως Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου προλογίζοντας τον Υπουργό  ανέφερε ότι είναι «ευτύχημα που ανέλαβε υπουργός Μετανάστευσης ο Δημήτρης Καιρίδης» ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή του στο θέμα της γρήγορης visa  που έχει φέρει τόσο μεγάλη αύξηση του  τουριστικού ρεύματος από Τουρκία ιδιαίτερα στη Λέσβο.

Στο θέμα της visa  αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης  τονίζοντας ότι η Λέσβος καταγράφει τη μεγαλύτερη ροή Τούρκων επισκεπτών από τα 10 νησιά όπου εφαρμόζεται από φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα της γρήγορης visa υπογραμμίζοντας τη σημασία του προγράμματος για την τοπική οικονομία. Όσο αφορά στο μεταναστευτικό είπε ότι «παραλάβαμε το απόλυτο χάος» και σημείωσε ότι έχει μειωθεί ο πληθυσμός αισθητά σε όλες τις δομές καθώς και στη Λέσβο ενώ υπογράμμισε ότι έχει αλλάξει η πολιτική για το μεταναστευτικό  «πλέον η χώρα μας έχει σύνορα και φυλάσσονται και τα σύνορα της χώρας μας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα». Στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης λέγοντας ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ευρώπη αναγνωρίζει ότι πρέπει οι χώρες να είναι αλληλέγγυες στις χώρες υποδοχής και έχουν ευθύνη να στηρίξουν αφού αναγνωρίζεται για πρώτη φορά το μεταναστευτικό ως κοινό πρόβλημα».  Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε τη σημασία και το διακύβευμα των Ευρωεκλογών αναφέροντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και πρέπει να υπάρξει συμμετοχή γιατί «με όλα τα προβλήματα με όλα τα ελλείμματα που μπορεί να υπάρχουν σε κάποια ζητήματα αφού  η ΝΔ είναι ένας κήπος που έχει μόνο τριανταφυλλιές, θα πρέπει ν’ αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις ευρωκλογές γιατί χωρίς τη ΝΔ δεν υπάρχει λύση που να πλησιάζει την Ευρώπη».

 

 

To top