Καιρίδης: «Ό,τι κάνουμε στη Λέσβο γίνεται για την τοπική κοινωνία και σε συννενόηση με την τοπική κοινωνία»

Καιρίδης: «Ό,τι κάνουμε στη Λέσβο γίνεται για την τοπική κοινωνία και σε συννενόηση με την τοπική κοινωνία»

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον «Αίολο» ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης με αφορμή την τριήμερη περιοδεία του στο νησί.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και το διακύβευμα για τη χώρα τονίζοντας ότι η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την παραμονή στην Ευρώπη. Για το πρόβλημα της ακρίβειας ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση και ο πληθωρισμός στη χώρα μας δεν είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη. Όσο αφορά το πρόβλημα ρευστότητας που καθυστερεί και τις πληρωμές στο Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και τις πληρωμές αφορούν προμηθευτές και επιχειρήσεις για το μεταναστευτικό έκανε λόγο για γραφειοκρατικό ζήτημα που καθυστερεί τις διαδικασίες ωστόσο δεσμεύθηκε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Όσο αφορά στο μεταναστευτικό και τη δομή στη Βάστρια η οποία όπως τονίζει έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται η δικαστική απόφαση για τους δρόμους και άλλες υποστηρικτικές υποδομές, ενώ υπογραμμίζει ότι όποιες ενέργειες γίνονται είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας  «δεν είμαστε αντίπαλοι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμ». Τονίζει ότι ήδη ο πληθυσμός έχει μειωθεί στις 2000 με στόχο να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Μιλάει επίσης και για το μέτρο της γρήγορης visa που έχει αυξήσει κατακόρυφα τον τουρισμό από Τουρκία  και κυρίως στη Λέσβο που έχει επωφεληθεί περισσότερο σε σχέση με τα άλλα νησιά.

To top