Έγκλημα στο Μενίδι: Νεκρή 40χρονη που είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία

Έγκλημα στο Μενίδι: Νεκρή 40χρονη που είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία

Σε μια ακόμη γυναικοκτονία παραπέμπουν όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γυναίκα που βρέθηκε μαχαιρωμένη το πρωί της Πέμπτης σε κεντρικό σημείο του Μενιδίου Το θύμα ήταν 40 ετών, με καταγωγή από την Αλβανία ενώ δράστης φέρεται να είναι ο πρώην σύντροφός της 50 ετών.

Τρεις καταγγελίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη είχε προβεί σε τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του πρώην συζύγου της, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο των Αρχών και αναζητείται.

Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει τον Απρίλιο του 2013η δεύτερη τον Σεπτέμβριο του 2022 και η τρίτη πολύ πιο πρόσφατα, την Τρίτη του Πάσχα (7 Μαΐου του 2024) στο ΑΤ Περιστερίου. 

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο άνδρας είχε συλληφθεί. Για την τελευταία καταγγελία, μάλιστα, επρόκειτο να δικαστεί αύριο Παρασκευή. 

Στο περιστατικό της 7ης Μαΐου, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί έδωσαν παραγγελία για ιατροδικαστική εξέτασή της και εγκατέστησαν την εφαρμογή του panic button, δίνοντάς της και τον σχετικό κωδικό για τη λειτουργία του. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, την προέτρεψαν να τη μεταφέρουν σε δομή μαζί με τα παιδιά της για να μην διατρέχει κίνδυνο. Ωστόσο, εκείνη σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., επέλεξε να μην πάει.

Εν τω μεταξύ ο δράστης συνελήφθη. Την επόμενη ημέρα πήγε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για φωτογράφηση και δακτυλοσκόπηση και εν συνεχεία οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με βάση τη νομοθεσία προβλέπεται αναβολή της δίκης για έως τρεις ημέρες, προκειμένου να εξεταστεί και το θύμα. Εν προκειμένω, η δίκη αναβλήθηκε για δέκα ημέρες. Υπό αυτό το πρίσμα, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η υπόθεση δεν αξιολογήθηκε σωστά από το δικαστήριο.

(Πηγή: kathimerini.gr)

To top