«Ιδού θυσία μυστική» μια ιδιαίτερα κατανυκτική εκδήλωση στη Μονή Λειμώνος

«Ιδού θυσία μυστική» μια ιδιαίτερα κατανυκτική εκδήλωση στη Μονή Λειμώνος

Σε ένα κατανυκτικό περιβάλλον που συνέβαλε πέραν της ιερότητας του χώρου και ο φωτισμός των μνημειακών κτηρίων του ιστορικού μοναστηριού, αποδόθηκαν μουσικά και ερμηνευτικά ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, στίχοι ψαλμών και λογοτεχνικών λαϊκών κειμένων αλλά και μουσικές και τραγούδια στο κλίμα των ημερών, σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο «Ιδού θυσία μυστική», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 22 Απριλίου στον αύλιο χώρο της Μονής Λειμώνος.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην απόδοση από τη γνωστή μεγάλη ηθοποιό Ευγενία Δημητροπούλου, μοιρολογιών και ποιημάτων και ιδιαίτερα αυτών για τις μέρες του Πάσχα πριν και μετά την Κυπριακή τραγωδία, πριν από 50 χρόνια.

Πέραν της αφήγησης από την κ. Ευγενία Δημητροπούλου, ερμήνευσαν οι Χρήστος Χαλκιάς, Εύη Γούβαλη και Ανδρέας Ιωακείμ. Ενώ συνόδευσε η ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ. Μεταξύ των άλλων παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Κουτσαμπάσης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, ο βουλευτής Παναγιώτης Παρασκευαίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μιχαήλ Άνθιμος Δήσσος, εκπρόσωποι του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας, Πρόεδροι Κοινοτήτων και πολλά στελέχη της δημοτικής αρχής του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

To top