Τελευταία πτήση στη Χίο για πιλότο της Aegean λίγο πριν «κρεμάσει τη στολή του» – Η έκπληξη που του επιφύλαξαν

Τελευταία πτήση στη Χίο για πιλότο της Aegean λίγο πριν «κρεμάσει τη στολή του» – Η έκπληξη που του επιφύλαξαν

Τελευταία πτήση για τον πολύπειρο πιλότο της Aegean Τηλέμαχο Σινιόρο σε ένα ταξίδι μετ’ επιστροφή Αθήνα – Χίος – Αθήνα. Συγκίνηση, επευφημίες και ευχές στην τελευταία πτήση – Α3273 μετά από ατέλειωτες ώρες πτήσης για τον κυβερνήτη από τα χρόνια της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Οι επιβάτες έγιναν μία ομάδα για να συγχαρούν τον πολύπειρο Κυβερνήτη κατά την τελευταία πτήση, ενώ φρόντισαν να του στείλουν τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα μέσω ενός λευκώματος που δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση. Εντυπωσιακές ήταν δε και οι αψίδες νερού, που οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου στη Χίο αλλά και στην Αθήνα είχαν φροντίσει να ετοιμάσουν κατά την άφιξη του αεροσκάφους.

Επί 35 χρόνια ο Κυβερνήτης Τηλέμαχος Σινιόρος έχει διασχίσει από άκρη σε άκρη το Αιγαίο, με το νησί της Χίου να αποτελούσε ένα από τα συχνά του δρομολόγια. Με ατσάλινη αντοχή βρέθηκε στην άγονη γραμμή, σε έκτακτες συνθήκες και για επείγοντα περιστατικά. Η καριέρα του έχει να παρουσιάσει σημαντικούς σταθμούς, όπως η παλιά Ολυμπιακή και φυσικά εδώ και χρόνια η Olympic Air και η AEGEAN, ενώ όλα – όπως ο ίδιος ο πιλότος αναφέρει – ξεκίνησαν από τη μακρινή Φλόριδα και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία. Χαρακτηριστικά, δεν παραλείπει να αναφέρει ο Κυβερνήτης πως ούτε τότε δεν υπήρχε περιθώριο για λάθος.

Αξιοπιστία, μετριοφροσύνη, γενναιότητα χαρακτηρίζουν τον 65χρονο Κυβερνήτη Σινιόρο. Με την ήρεμη δύναμή του δαμάζει τους αιθέρες από τα πιλοτήρια των αεροσκαφών εδώ και δεκαετίες. Με σύμμαχο και υπέρμαχο υποστηρικτή τον ιερέα πατέρα του βρέθηκε να φοιτά στην καλύτερη σχολή στον κόσμο, στη Flight Safety στη Φλόριδα, κατά την εποχή που η αεροναυτιλία ήταν εξαιρετικά δύσκολη στην Ελλάδα. Μετά από πολύ κόπο και προσπάθειες κατάφερε το 1989 να κάνει το πολυπόθητο όνειρο πραγματικότητα. Πέρασε τις εξετάσεις για να γίνει πιλότος της τότε Ολυμπιακής Αεροπορίας. Κατά την επιτυχημένη καριέρα του έφτασε αρκετές φορές στα όρια της αντοχής του.

Στο μικρόφωνο, λίγο πριν το τελευταίο πέταγμα, η αεροσυνοδός Αγγελική Βαφειαδάκη – στενή συνεργάτιδα για χρόνια του κ. Σινιόρου. Η αναγγελία της πτήσης και ύστερα κάποια λόγια για τον πρωταγωνιστή της ημέρας! Στο cockpit τον συνοδεύει και ο γιος τους Παναγιώτης, επίσης πιλότος στην οικογένεια της AEGEAN.

πηγή: ifimerida.gr

To top