Παρουσίαση βιβλίου των Δημήτρη Καιρίδη και Κων/νου Φίλη «Ανατολική Μεσόγειος Ολική Επαναφορά»

Παρουσίαση βιβλίου των Δημήτρη Καιρίδη και  Κων/νου Φίλη «Ανατολική Μεσόγειος Ολική Επαναφορά»

Το βιβλίο των Δημήτρη Καιρίδη και Κωνσταντίνου Φίλη “Ανατολική Μεσόγειος Ολική επαναφορά. Ιστορία και Γεωστρατηγική μιας αναδυόμενης περιοχής» παρουσιάζει το βιβλιόωλείο  «Βοοk Αnd Art» και οι Εκδόσεις Πατάκη στην  αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Φίλης, ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρης Καβρουδάκης , ο πρόεδρος του τμήματος κοινωνιολογίας του Παν. Αιγαίου Μανούσος Μαραγκουδάκης και ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία Δημήτρης Χατζηχαραλάμπους. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πέλλη Γιακουμή.

Η Ανατολική Μεσόγειος ξαναβρίσκεται στο επίκεντρο παγκόσμιων εξελίξεων και μετατρέπεται σε πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, με την Ε.Ε. προς το παρόν σε ρόλο παρατηρητή. Μέσα σε αυτό το ευμετάβλητο περιβάλλον, τα αίτια και οι συνέπειες των κρίσιμων αλλαγών που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας αναλύονται με τρόπο κατανοητό, αλλά αυστηρά επιστημονικό, σε μια σειρά απολαυστικών συζητήσεων του δημοσιογράφου Μάκη Προβατά με δύο καθηγητές Διεθνών Σχέσεων, τον Δημήτρη Καιρίδη και τον Κωνσταντίνο Φίλη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
O Κωνσταντίνος Φίλης είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων, αναπληρωτής καθηγητής του Αμερικανικού Κολλε­γίου Ελλάδας, επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναπληρωτής συντονιστής του Ελληνοτουρκικού Forum και διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Διαλέκτης στη Διπλωματική Ακαδημία, στη Ναυτική Σχολή Πολέμου και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, με βιβλία, μονογραφίες και επιμέλειες. Αρθρογράφος της εφημερίδας Καθημερινή και αναλυτής διεθνών θεμάτων του ομίλου Ant1. Έχει εκλεγεί Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και διατελέσει εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

To top