Διευκρινίσεις μετά την δήλωσή του για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη κάνει ο Παρασκευαΐδης

Διευκρινίσεις μετά την δήλωσή του για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη κάνει ο Παρασκευαΐδης

«Ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη» απαντά ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης μετά τον σάλο που έφεραν οι δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής σχετικά με την υπόθεση υποκλοπών και την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη και προσθέτει πως σε κάθε περίπτωση απολογείται.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Παρασκευαΐδη:

«Προς αποφυγή κάθε “ερμηνείας» ή «παρανόησης”, επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε υποστήριξα ότι υφίστανται λόγοι εθνικού συμφέροντος για την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η διαστρέβλωση μιας απάντησής μου σε υποθετική ερώτηση, γίνεται εκ του πονηρού και με μοναδικό σκοπό να συνεχίσει ο κύκλος λασπολογίας και χυδαιότητας εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση απολογούμαι.

Η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη από το παρακράτος του Μαξίμου ήταν παράνομη εξού και η μεθοδική συγκάλυψη, που ακολούθησε η κυβέρνηση, στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών με την επίκληση του «απορρήτου» από όλους του πρωταγωνιστές, που ακόμη δεν έχουν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζω, άλλωστε, τη δημόσια ομολογία του κ. Μητσοτάκη στο debate στις 10/05/2023 μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών, ο οποίος δήλωσε επί λέξει «ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης».

Αντί στην Κυβέρνηση να αναζητούν υπόνοιες πίσω από τις λέξεις, ας συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ και ας σταματήσουν να εμποδίζουν τις διαδικασίες να ενημερωθεί άμεσα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τους λόγους της παρακολούθησής του, όπως δικαιούται τόσο ο ίδιος, όσο και κάθε πολίτης στην θέση του».

To top