Συνάντηση Μουτζούρη – Κικίλια: Μονάδες δασοκομάντος δημιουργούνται σε νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση Μουτζούρη – Κικίλια: Μονάδες δασοκομάντος δημιουργούνται σε νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια,πραγματοποίησε τη Δευτέρα 1 Απριλίου στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), ενόψει της προετοιμασίας για την επερχόμενη πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

Ο Περιφερειάρχης και ο Υπουργός συζήτησαν για τα θέματα πολιτικής προστασίας και εσωτερικής ασφάλειας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα οποία φέτος ενισχύονται σε ανθρώπινο δυναμικό με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών καθώς υπερδιπλασιάζονται οι μονάδες δασοκομάντος σε όλη τη χώρα, με τις τρεις από αυτές να δημιουργούνται σε νησιά του Βορείου Αιγαίου: Στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο.
Ο κ. Μουτζούρης ζήτησε από τον κ. Κικίλια, ο οποίος και το αποδέχτηκε, την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της ΕΝΠΕ, στο οποίο θα καθορίζονται και αρμοδιότητες και οι ευθύνες των Περιφερειών σε σχέση με τα θέματα Πολιτικής Προστασίας.
Ο Υπουργός συνεχάρη τον κ. Μουτζούρη για τη νέα του θέση ως πρόεδρος της Επιτροπής Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας του Υπουργείου ΚΚΠΠ με τις 13 Περιφέρειες της χώρας αναφορικά με την πρόληψη, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το συντονισμό στο πεδίο για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον κ. Κικίλια να παρευρεθεί σε σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των Περιφερειαρχών, προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα, κάτι που όπως απάντησε ο Υπουργός θα γίνει στο επόμενο διάστημα.
Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την συνάντηση εργασίας και το κλίμα συνεργασίας που υπήρξε με τον Υπουργό κ. Κικίλια.

 

 

 

To top