Το 6ο Δημοτικό Μυτιλήνης συμμετέχει στο «Mo-to key»

Το 6ο Δημοτικό Μυτιλήνης συμμετέχει στο «Mo-to key»

 Στο εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα «Mo-to key», συμμετέχει το 6ο Δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης,με το σύνθημα «MAGIC CELLO ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ», φιλοξενώντας τον διεθνούς φήμης μουσικό Alexander Wollheim, ο οποίος διαπρέπει στη Μουσική Δωματίου παίζοντας βιολοντσέλο, και ο οποίος θα πραγματοποιήσει 2 συναυλίες.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης την Τετάρτη 3 Απριλίου για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, ενώ η δεύτερη, που θα είναι ανοιχτή προς το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 19:30. Στη συναυλία αυτή θα συμμετέχουν άλλοι δύο διεθνούς φήμης μουσικοί, ο Wassili Wohlgemuth παίζοντας βιολί και η Odile Ettelt παίζοντας κλαρινέτο.

Τη διοργάνωση της συναυλίας την έχουν αναλάβει από κοινού το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας και το Δημοτικό Σχολείο Κάπης-Κλειούς-Πελόπης.

Το «Mo-to key» διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, και έχει ως στόχο αφενός να εξοικειώσει τα παιδιά με την κλασική μουσική και αφετέρου να τους δώσει την ευκαιρία με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να διοργανώσουν ένα πολιτιστικό γεγονός, μία συναυλία.

Η ομάδα Mo-to key του 6ου Δημοτικού αποτελείται από 12 μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση και αρωγή των εκπαιδευτικών κας Ταμπάκη Κατερίνας (μουσικός) και κας Χαλβατζή Αλεξάνδρας (εκπαιδευτικός ΣΤ2΄ τμήματος). Οι μαθητές/τριες ανέλαβαν συγκεκριμένους ρόλους, αντάλλαξαν πρωτότυπες ιδέες, αλληλοεπίδρασαν μεταξύ τους, πήραν πρωτοβουλίες και μέσα από διαλογική συζήτηση και καταιγισμό ιδεών, διαμόρφωσαν το σκελετό για την επιτυχή διοργάνωση μιας συναυλίας.

To top