Ιδιοκτήτες Ακινήτων Λέσβου: «Επανακτηματογράφηση ή προσφυγή στη δικαιοσύνη»

Ιδιοκτήτες Ακινήτων Λέσβου: «Επανακτηματογράφηση ή προσφυγή στη δικαιοσύνη»

Επιστολές προς τους βουλευτές Λέσβου τον Περιφερειάρχη  και τους Δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβους με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Κυρανάκη απέστειλε η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Λέσβου, με αίτημα την επανακτηματογράφηση των ενοτήτων της Λέσβου  που δεν συμπεριλήφθησαν στο ΦΕΚ 86/ΤΑΔ/15.

«Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις για «πιλοτικές διορθώσεις» -ακόμα ίσως μιας …«άστοχης» πρωτοβουλίας, με «κόστος» για τους «πληγέντες ιδιοκτήτες – θύματα» της εσφαλμένης κτηματογράφησης (μέχρι ~90%, σύμφωνα με το ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου) και του αναίτιου χαρακτηρισμού του αγνώστου, σας διαβιβάζουμε τα παρακάτω:

Κατάφωρα «αδικημένοι» ιδιοκτήτες/φορείς και ΜΜΕ μιλούν, μεταξύ άλλων και για προσφυγή στη Δικαιοσύνη (κατά Εταιρειών, Κτηματολόγιο ΑΕ, Υπουργείου και όσων παρέδωσαν, παρέλαβαν, ήλεγξαν και εξόφλησαν ένα τέτοιο Δημόσιο Έργο), στη Βουλή για Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή, ΕΔΕ, κ.λ.π., για να βρουν το δίκιο τους, σιγοψιθυρίζοντας επίσης, αν δεν «αποδώσουν» αυτά, για προσφυγή τους στα Κοινοτικά Όργανα και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτά ως απάντηση στη νέα πρόταση της Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογραφήσεις (ΕΚΧΑ) ΑΕ, για «πιλοτικές διορθώσεις» στη Μυτιλήνη και Γέρα, που εάν δεν «περπατήσουν» (το πιθανότερο), οι ιδιοκτησίες θα παραμείνουν με τα λάθη τους, με ό,τι τούτο σημαίνει για όλους μας.

Αλλά και να «περπατήσουν» οι διορθώσεις, ας μην ξεχνάμε ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός δικαιωμάτων/ιδιοκτησιών, στη Μυτιλήνη, Γέρα, Ευεργέτουλα, θα μείνουν εκτός νυμφώνος, διότι ανήκουν σε ενότητες, που αναίτια, άδικα και καθόλου νόμιμα δεν είχαν, ούτε έχουν μέχρι σήμερα, συμπεριληφθεί στο ΦΕΚ 86/ΤΑΑ/06.05.15, για επανακτηματογράφηση, ζητώντας τη συμπλήρωσή του, με τις δυο σχετικές επιστολές μας, που επισυνάπτονται.

Και για τις «εκτός νυμφώνος» ιδιοκτησίες, που δεν συμπεριλήφθησαν στο ΦΕΚ 86/15, κόντρα σε κάθε έννοια Δικαίου, θα αγνοηθούν-ακυρωθούν οι προϋφιστάμενες αποφάσεις, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, γνωμοδοτήσεις, βεβαιώσεις κλπ της Διοίκησης, συμβολαιογραφικές πράξεις, δανειακές συμβάσεις, επενδυτικά προγράμματα, επιδοτήσεις (με επιστροφή τους στο Δημόσιο ή και στην Ε.Ε.), συστάσεις εταιρειών/ εταιρικές συμβάσεις κλπ;

Σε ότι αφορά τον αυθαίρετο, ίσως και από μη ειδικούς απασχολούμενους των Εργοληπτριών Εταιρειών, χαρακτηρισμό «αγνώστου», που στο σύνολο των περιπτώσεων έγινε, διότι δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν ή και να ρωτήσουν τους όμορους, δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο ή μαρτυρία.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τίτλοι, συμβόλαια, μισθωτήρια, τοπογραφικά, βεβαιώσεις Υποθηκοφυλακείων/νυν Κτηματολογικών Γραφείων, έγγραφα δημόσιων/ αυτοδιοικητικών υπηρεσιών, στοιχεία απασχολούμενων σε αυτές τις δήθεν …«αγνώστου», με όνομα και διεύθυνση όμως ιδιοκτησίες, με παραστατικά προμηθειών υλικών, παροχής υπηρεσιών, λογαριασμών ρεύματος/νερού, τραπεζικών δανείων, επενδυτικών προγραμμάτων, είσπραξης επιδοτήσεων, δικαστικών αποφάσεων κλπ. με σφραγίδες/ υπογραφές».

To top