ΣΥΡΙΖΑ: «Η εγκατάσταση μονάδας ιχθυοτροφείων στο Σκαλοχώρι θα έχει αποκλειστικά αρνητικές επιπτώσεις»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η εγκατάσταση μονάδας ιχθυοτροφείων στο Σκαλοχώρι θα έχει αποκλειστικά αρνητικές επιπτώσεις»

Την αντίθεση του, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λέσβου για την εγκατάσταση μίας μεγάλης μονάδας ιχθυοτροφείων στη θέση “Μπαλούτσος” στο Σκαλοχώρι καθώς όπως τονίζει θα έχει αποκλειστικά αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κοινότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με λύπη παρατηρούμε την επανάληψη των ίδιων παλαιών λαθών και αποφάσεων που οδήγησαν την αλλοίωση και την καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην περιοχή του “Μπαλούτσου” που ανήκει στην αγροτική Περιφέρεια του Σκαλοχωρίου. Είμαστε πλήρως ενήμεροι της σοβαρότητας του ζητήματος και των ανησυχιών που προκαλεί μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή. Η εγκατάσταση μιας μεγάλης μονάδας ιχθυοτροφείων στη θέση “Μπαλούτσος” θα έχει αποκλειστικά αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κοινότητα. Έχουμε ήδη δει την περιοχή να επιβαρύνεται στο παρελθόν από ανάλογες αποφάσεις.

Είναι καθήκον μας να αντιταχθούμε σε αυτήν την απόφαση να εγκατασταθεί μια μεγάλη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας που θα έχει μονάχα καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τον τόπο μας και την παράδοσή μας. Η Δυτική Λέσβος έχει ήδη υποστεί τις συνέπειες μιας μη φιλικής προς το περιβάλλον ανάπτυξης και πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα από τα λάθη μας.

Στηρίζουμε πλήρως την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για αυτήν την επένδυση. Θα θέλαμε να απευθύνουμε τις θερμότερες εκφράσεις συμπαράστασής μας, στους αγώνες που ξεκίνησαν για την διαφύλαξη και την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλης της Λέσβου. Σε ένα δίκαιο και κοινωνικό κράτος, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν ανεξάρτητα και θα εφαρμόσουν τους νόμους όπως έχουν προβλεφθεί.

Ας προστατεύσουμε τον τόπο μας και ας διασφαλίσουμε ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Ας αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και ας εργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

To top