Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου: «Όχι» στη συγχώνευση τμημάτων ολοήμερου στο νηπιαγωγείο Μούδρου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λήμνου: «Όχι» στη συγχώνευση τμημάτων ολοήμερου στο νηπιαγωγείο Μούδρου

Την έντονη του διαμαρτυρία εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου για τη συγχώνευση σε ένα των 2 τμημάτων ολοήμερου του Νηπιαγωγείου Μούδρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία νηπιαγωγός για πάνω από 25 νήπια. Ο Σύλλογος απαιτεί να μη γίνει καμία συγχώνευση ολοήμερων τμημάτων στο νηπιαγωγείο και άμεσο διορισμό αναπληρώτριας νηπιαγωγού, τμήματα μέχρι 15 νήπια σε όλα τα νηπιαγωγεία και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που καλύπτουν πραγματικά κενά στην εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη συγχώνευση σε ένα των 2 τμημάτων ολοήμερου του Νηπιαγωγείου Μούδρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία νηπιαγωγός για πάνω από 25 νήπια κατά παράβαση ακόμα και της υπάρχουσας, αντιπαιδαγωγικής νομοθεσίας!

Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις επιμένουν στην πολιτική εξοικονόμησης εκπαιδευτικών, σε βάρος της δημόσιας και δωρεάν προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Επιμένουν να διατηρούν τμήματα με πάνω από 15 νήπια, κόντρα στις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών και του κλάδου, φτάνοντας ακόμα και πάνω από τα 25 νήπια όπως γίνεται τώρα στο Νηπιαγωγείο Μούδρου.

Για να επιβάλουν αυτή την πολιτική, χρησιμοποιούν την αντιδραστική, αντιπαιδαγωγική αξιολόγηση που οδηγεί σε κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, στο «διαίρει και βασίλευε» του λεγόμενου «κοινωνικού αυτοματισμού».

Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Καμιά συγχώνευση ολοήμερων τμημάτων στο Νηπιαγωγείο Μούδρου. – Άμεσο διορισμό αναπληρώτριας νηπιαγωγού.

Ø Τμήματα μέχρι 15 νήπια σε όλα τα νηπιαγωγεία.

Ø Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που καλύπτουν πραγματικά κενά στην εκπαίδευση.

To top