10ο Σκακιστικό Τουρνουά open rapid της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» 2023-24

10ο Σκακιστικό Τουρνουά open rapid της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» 2023-24

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, το 10ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά open rapid Βενιαμίν 2023-24, όπου  συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των σκακιστών κάθε ηλικίας του νησιού μας και μαζί με τους επισκέπτες γέμισαν τις φιλόξενες αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο χώρος πραγματικά εντυπωσίασε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να το επισκεφτούν και η υψηλού επιπέδου διοργάνωση έδωσε την καλύτερη εικόνα Σκακιστικού Τουρνουά που είχαμε μέχρι σήμερα στο νησί μας, δίνοντας υπόσχεση για αισιόδοξο μέλλον.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν και ο Δήμαρχος Μυτιλήνς Παναγιώτης Χριστόφας, που ενθάρρυνε την σκακιστική δυναμική που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας.

Το Τουρνουά διεξήχθη με το Ελβετικό σύστημα κληρώσεων 5 γύρων, με χρόνο σκέψης 10 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και προσαύξηση 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση (rapid).

Οι 53 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους:

O 1ος για μαθητές Νηπιαγωγείου έως γ’ Δημοτικού,

ο 2ος όμιλος για μαθητές δ’ Δημοτικού μέχρι στ’ Δημοτικού

ο 3ος όμιλος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

και ο 4ος για ενήλικες σκακιστές και επιλογή U18 σκακιστών που διαθέτουν το κατάλληλο σκακιστικό επίπεδο σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή.

Και στις 4 κατηγορίες οι διακριθέντες ξεχώρισαν στις λεπτομέρειες αφού υπήρξε υψηλό σκακιστικό επίπεδο και έντονος συναγωνισμός με αρκετές ισοβαθμίες όπου με την υποστήριξη του σκακιστικού προγράμματος Swiss Manager υπήρξε άψογη διαιτησία.

 

Στον 1ο όμιλο πρώτευσε ο Μακρής Σταύρος (4,5 βαθμοί).

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ιντζεβίδης Θέμης (4 βαθμοί) και την τρίτη θέση η Ατσίκπαση Στεφανία (3,5 βαθμοί) που βραβεύθηκε ταυτόχρονα και ως 1η σκακίστρια.

Στην τέταρτη θέση ο ισόβαθμος Τάμπρας Κωστής επίσης με 3,5 βαθμούς.

Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Νταβλούρος Κωνσταντίνος (5 βαθμοί) ενώ στην δεύτερη θέση ο Νταβλούρος Χρήστος (4 βαθμοί) κάνοντας τις 2 πρώτες θέσεις οικογενειακή υπόθεση μετά την νίκη του Κωνσταντίνου στην μεταξύ τους αναμέτρηση στον 4o γύρο.

Στην τρίτη θέση ο Χατζηνικολάου Παναγιώτης.

1η σκακίστρια στον 2ο όμιλο η Μιχαλάκη Άννα Μαρία (3 βαθμοί) και 2η η Καβαρνού Αλεξάνδρα (2 βαθμοί).

Στον 3ο όμιλο τo χρυσό κατέκτησε ο Δεμερτζίδης Οδυσσέας με 5 βαθμούς, το αργυρό ο Καζαμίας Αίας Σταύρος με 4 βαθμούς και το χάλκινο ο Ρεζάι Φαρχάντ με 3 βαθμούς ξεπερνώντας στις λεπτομέρειες τους ισόβαθμους Σκουλό Νίκο, Παπαθεοδώρου Παναγιώτη και Τετώνη Νίκο.

1η σκακίστρια στον 3ο όμιλο η Μαραγγέλη Μαρία.

Στον 4ο όμιλο πρώτευσε ο Γιαμουγιάννης Γιώργος με 4 βαθμούς.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Ιντζεβίδης Αβραάμ επίσης με 4 βαθμούς και την τρίτη ο Φωτιάδης Γιώργος επίσης με 4 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο της 1ης σκακίστριας του ομίλου η Σέλικε Ολίβια με 3 βαθμούς.

To top