Ε.Γεώργα: «Ένα παιδί με καρκίνο χρειάζεται τους γιατρούς και την οικογένειάς του, αλλά οπωσδήποτε και την υποστήριξη της Πολιτείας»

Ε.Γεώργα: «Ένα παιδί με καρκίνο χρειάζεται τους γιατρούς και την οικογένειάς του, αλλά οπωσδήποτε και την υποστήριξη της Πολιτείας»

Ξεκινάει σήμερα 15 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, μια παγκόσμια τριετής εκστρατεία για την ισότιμη πρόσβαση των παιδιών στην υγειονομική περίθαλψη, γιατί η ποιότητα της θεραπείας του παιδιού, η φροντίδα και το δικαίωμα στη ζωή δεν πρέπει να καθορίζονται από τη γεωγραφική τους θέση.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην εκστρατεία μπορεί να επισκεφθεί το www.iccd.care και να εξερευνήσει το διαδραστικό χάρτη όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να αφήσουν ένα ψηφιακό ταχυδρομικό δελτίο, παρουσιάζοντας τις προκλήσεις στη δική τους χώρα.

Η συμμετοχή θα βοηθήσει να εντοπιστούν οι κύριες προκλήσεις που υπάρχουν για την κοινότητα και να πέσει φως στις προκλήσεις και τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν παιδιά, επιζώντες, οικογένειες, φροντιστές και επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως.

Για τη σημερινή ημέρα η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα ανέφερε:

«Η 15η Φεβρουαρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από τη συγκεκριμένη ασθένεια. Ένα παιδί με καρκίνο χρειάζεται πρωτίστως την προστασία των γιατρών και της οικογένειάς του, αλλά οπωσδήποτε και την υποστήριξη της Πολιτείας, του σχολείου και της κοινωνίας ευρύτερα. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε συμπαραστάτες στους μικρούς μας ήρωες και τις οικογένειές τους. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, τους εκφράζουμε τις πιο εγκάρδιες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στο παιχνίδι τους, στα μαθήματά τους και στις αγαπημένες τους ασχολίες».

To top