Σάλος με ομοφοβικό σχόλιο του Περιφερειάρχη για Κασσελάκη

Σάλος με ομοφοβικό σχόλιο του Περιφερειάρχη για  Κασσελάκη

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με βίντεο που διέρρευσε διαδίκτυο με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη να κάνει ομοφοβικό σχόλιο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Άμεση ήταν η αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ «Χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τονίζει σε δηλωσή του ότι «επρόκειτο για μια ιδιωτική συζήτηση που βιντεοσκοπήθηκε παρανόμως και διέρρευσε για εκβιαστικούς λόγους».

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που διέρρευσε ακούγεται ο Περιφερειάρχης να αποκαλεί τον Στέφανο Κασσελάκη «κουνίστρα» και «οπισθογεμή», παρουσία φίλων και συνεργατών του.

«Αρχίζει μια νέα σεζόν τώρα, μια νέα Περιφερειακή Αρχή. Θα πάμε καλά. Όλους θα τους βοηθάμε αν μπορούμε. Και με όλους θα συνεργαστούμε. Και με Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ, με όλους. Είναι κόμματα που τα ψηφίζει ο λαός», είπε αρχικά ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σε ομιλία του σε συνεργάτες και φίλους.

Τότε, ένας από τους παρευρισκόμενους ρώτησε: «Και με τον Κασσελάκη;», με τον περιφερειάρχη να απαντά «Κουνίστρα είναι αυτός. Είναι λίγο οπισθογεμής».

Κασσελάκης: «Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης»

«Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του για τις δηλώσεις Μουτζούρη.

«Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση.

Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο», τονίζει.

Ν.Δ: Καταδικάζει τις «ομοφοβικές επιθέσεις» στον Στέφανο Κασσελάκη

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Σε γραπτή δήλωσή του ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι η συζήτηση βιντεοσκοπήθηκε παρανόμως και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους. 

«Σχετικά με βίντεο από παλαιότερη προσωπική μου στιγμή με φίλους, που παρεμβαίνουν σε μια χιουμοριστική συζήτηση η οποία κατεγράφη παρανόμως (πράξη για την οποία επιφυλάσσομαι ) και διέρρευσε σκοπίμως για ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους, έχω να επισημάνω τα παρακάτω:

Σε ότι με αφορά, ουδέποτε ο σεξουαλικός προσδιορισμός ενός ανθρώπου αποτέλεσε ή αποτελεί στοιχείο που να επηρεάζει την κρίση μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν.

Ο μοναδικός στόχος μου είναι να προσφέρω έμπρακτα και με έργο στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου. Οτιδήποτε άλλο έχει σκοπό να πλήξει εμένα προσωπικά και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου καλώντας τον κ. Μουτζούρη να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη όχι μόνο από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου «τους οποίους ντροπιάζει και προσβάλει με την απαράδεκτη συμπεριφορά του».

«Οι πρόσφατες χυδαίες και ομοφοβικές δηλώσεις του κ. Μουτζούρη δεν προσβάλλουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά το θεσμό του Περιφερειάρχη και όλους του κατοίκους του Βορείου Αιγαίου. Τη στιγμή που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μαστίζεται από την ανεργία, την ακρίβεια, την έλλειψη υποδομών και την υπογεννητικότητα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κάνει ακόμη, μήνα Φεβρουάριο, γιορτές και συνεστιάσεις για τη νίκη του τον Οκτώβριο, στις οποίες όπως φαίνεται αρέσκεται να επιδίδεται σε χυδαιότητες και ομοφοβικές δηλώσεις, προς τέρψη των χειροκροτητών του.

Ο κ. Μουτζούρης οφείλει να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη, όχι από το Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά από τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου, τους οποίους ντροπιάζει και προσβάλει με την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Καλούμε δε άπαντα τα μέλη της νέας Περιφερειακής Αρχής να αποδοκιμάσουν δημόσια και απερίφραστα τις χυδαιότητες που εκστόμισε ο κ. Μουτζούρης και να διασώσουν τη τιμή και την αξιοπρέπεια των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου».

To top