Ακόμη ένα «θαύμα» από το Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

Ακόμη ένα «θαύμα» από το Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη

Έναν ασθενή από τη Φλώρινα που διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι και λόγω οικονομικών δυσκολιών  δεν μπορούσε να χειρουργηθεί σε ιδιωτική κλινική ή στο εξωτερικό ανέλαβε  να χειρουργήσει, ο Νευροχειρουργός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης. Η επέμβαση διήρκησε 8 ώρες με  απόλυτη επιτυχία και μάλιστα ο ιατρός μάλιστα ανέλαβε να καλύψει και την αποκατάστασή του. Σε ευχαριστήρια επιστολή της , η αδελφή του ασθενή  τονίζει μεταξύ άλλων  «ο άνθρωπος αυτός δεν δέχθηκε ούτε τις ευχαριστίες μου….Αν δεν είχα διαβάσει βίους αγίους, κάπως έτσι θα φανταζόμουν τον Άγιο Παντελεήμονα» .

Ειδικότερα, ευχαριστήρια επιστολή προς το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα το Νευροχειρουργό Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη έστειλε μια γυναίκα από τη Φλώρινα, η οποία, όπως γράφει, ο γιατρός, αφιλοκερδώς, έσωσε τον αδερφός της από την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόταν, καθώς έπασχε από όγκο στο κεφάλι και λόγω οικονομικών δυσκολιών δε μπορούσε να χειρουργηθεί σε ιδιωτική κλινική ή στο εξωτερικό.

Αναλυτικά στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

«Ένα από τα πολλά «Εύγε» προς τον Άνθρωπο και χειρουργό της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Βοστανείου Νοσοκομείου Λέσβου, Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη είναι και το δικό μας, της στενής και ευρύτερης οικογένειάς μου. Ο γιατρός μαθαίνοντας την κρίσιμη κατάσταση του Γιώργου Δίνα από την Φλώρινα, που έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο, όπως και την κακή οικονομική του κατάσταση, χωρίς να έχει ιατρική υποχρέωση καθώς δεν τον παρακολουθούσε, έσπευσε να εξετάσει τις αξονικές κλπ εξετάσεις του αδερφού μου και σε χρόνο ενός μήνα δέχτηκε τον Γιώργο ως ασθενή στη Νευροχειρουργική Κλινική του Βοστανείου Νοσοκομείου Λέσβου, κατόπιν αμέσως μετά τις απαραίτητες εξετάσεις χειρούργησε (επί 8 ώρες) τον Γιώργο, σε μια τόσο λεπτή χειρουργική επέμβαση, όμως δεν σταμάτησε σε αυτό, ο Άνθρωπος και Επιστήμονας, Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, φρόντισε την μετεγχειρητική αποκατάσταση του αδερφού μου με την προσφορά υπηρεσιών «εξωτερικού» Φυσικοθεραπευτή, αλλά και με την καθημερινή έγνοια και ενδιαφέρον για την μετεγχειρητική εξέλιξη του αδερφού μου. Ο Άνθρωπος αυτός δεν δέχτηκε ούτε καν τις ευχαριστίες μου, τόση ταπεινότητα! Τόση αφοσίωση στον φτωχό συνάνθρωπό του! Τόση επιστημονική αξιοσύνη! Αν δεν είχα διαβάσει βίους αγίων, κάπως έτσι θα φανταζόμουν τον Άγιο Παντελεήμονα στην καθημερινότητά του, στην πάλη με την αρρώστια, στην σωτηρία από ένα κακό σύστημα υγείας, στην αγάπη για τον συνάνθρωπο, για τον ξένο, τον «αδερφό του τον ελάχιστο». Γιατρέ, δεν υπάρχουν λόγια ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης σε εσένα και στην Γερόντισσα του Μοναστηριού του Αγίου Αυγουστίνου Φλώρινας που αμελλητί και εισφέροντας οικονομικά σπεύσατε σε βοήθεια και σώσατε την ζωή του αδερφού μου, Γιώργου Δίνα. Τώρα πια μόνο δάκρυα χαράς και ευγνωμοσύνης έχω, γνωρίζω και μένω έκθαμβη στην ταπεινότητά σου, μόνο αυτά μου / μας μένουν καθώς τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω εγώ και η οικογένειά μου τις ευχαριστίες προς τον Θεό και το πρόσωπό σου.

Εύγε!

Ο θεός να σας έχει καλά, υγεία και μακροημέρευση.

Φλώρινα, 23-01-2024

Ευγενία Δίνα και εξ ονόματος της οικογενείας μου στενής και ευρύτερης».

To top