Ενημερώσεις σε σχολεία από την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης

Ενημερώσεις  σε σχολεία από την Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης

Συνεχίζονται οι ενημερώσεις σε σχολεία της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  από το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης  καθώς επίσης σε  Κέντρα Υγείας και σε χωριά της Λέσβου.

Συγκεκριμένα τον μήνα Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερώσεις στο ΕΠΑΛ Καλλονής για την εξάρτηση από το διαδίκτυο και μία στην «ΜΚΟ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» στους ξενώνες ασυνόδευτων ανηλίκων για την εξάρτηση από ουσίες. Τις ενημερώσεις ακολούθησε συζήτηση όπου τόσο μαθητές όσο καιεκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να θέσουν στοχασμούς και προβληματισμούς για το φαινόμενο της εξάρτησης και την πολύ-παραγοντικότητα του. Ακολουθεί πληθώρα ενημερώσεων και τους επόμενους μήνες που αναδεικνύει την πλαισίωση των μαθητών από την εκπαιδευτική κοινότητα και την ανάγκη της πρόληψης.

Παράλληλα συνεχίζει να έχει σταθερή παρουσία σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού (Κέντρα Υγείας Καλλονής, Πολιχνίτου, Μανταμάδου και σε κεντρικά σημεία σε Ίππειος, Αγία Παρασκευή, Αγιάσος, Άντισσα, Παπάδο και Πέραμα) καθώς και στην Μυτιλήνη (Ερμού), Βοστάνειο και Πανεπιστήμιο. Προάγοντας την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την καταπολέμηση του στίγματος.

Είναι γνωστό ότι η εξάρτηση αποτελεί σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο, κυρίως για άτομα με ευαίσθητο ψυχισμό, τα οποία αδυνατώντας να διαχειριστούν τις αλλαγές της ζωής απομακρύνονται από το Κοινωνικό Άλλο, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο κενό μέσα τους. Όπως τονίζει μάλιστα και ο Bauman «η διάρρηξη του κοινωνικού δεσμού, η εξατομίκευση, γεννά ανασφάλεια και διαμορφώνει συναισθήματα όπως φόβο, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί τα άτομα στην αναζήτηση τρόπων διαφυγής από την πραγματικότητα». Η διέξοδος βρίσκεται συχνά στις ψυχοδραστικές ουσίες, οι οποίες προσωρινά «λύνουν» το πρόβλημα, μακροπρόθεσμα όμως καθιστούν τους ανθρώπους δέσμιους μιας επιβλαβούς συνήθειας από την οποία δύσκολα ξεφεύγουν, εκτός αν ζητήσουν βοήθεια.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, με σεβασμό στο απόρρητο και χωρίς λίστες αναμονής.

Διεύθυνση: Ερμού 311

Τηλέφωνο: 2251025670

To top