Μεσολόγγι: Σαρώνουν τον βάλτο οι Αρχές για την καραμπίνα και το κινητό του Μπάμπη

Μεσολόγγι: Σαρώνουν τον βάλτο οι Αρχές για την καραμπίνα και το κινητό του Μπάμπη

Οι έρευνες για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, συνεχίζονται. Πλέον, συμμετέχει και ο στρατός με ναρκαλιευτές που σαρώνουν τον βάλτο τόσο για την καραμπίνα όσο και για το κινητό του θύματος.

«Κλειδί» στις έρευνες κινητό και καραμπίνα

Η κινητή συσκευή του 31χρονου είναι μείζονος σημασίας καθώς θα δείξει τη διαδρομή που ακολούθησε αλλά και συνομιλίες που είχε πριν εξαφανιστεί. Την ίδια ώρα, το δεκάβολο φυσίγγιο από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου και το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση 4 μέτρων από τη σορό έχει σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο αν βρεθεί και η καραμπίνα.

Παράλληλα, καθώς το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές αρχές, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αναζητούνται μαρτυρίες, καθώς δεν αποκλείεται η πιθανότητα συμμετοχής ενός ή περισσότερων συνεργών.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική απολογία.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη

Μια φορά και από κοντινή απόσταση έχει πυροβοληθεί ο 31χρονος Μπάμπης, σύμφωνα με το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έρευνας. Όπως είχε δείξει και η αυτοψία που είχε γίνει στο τόπο της δολοφονίας, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Μπάμπης δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.

Τι υποστήριξε ο κρεοπώλης

Σημειώνεται ότι ο 50χρονος κρεοπώλης κατά την απολογία του επιχείρησε να «κάψει» το οικονομικό κίνητρο, λέγοντας ότι τον είχε ξεπληρώσει. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα -τα οποία δεν κατονόμασε- στρέφοντας τις υποψίες σε αυτούς. Όπως μετέδωσε το MEGA, ο κρεοπώλης, υποστήριξε είχε δανειστεί από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ κι ότι επέστρεψε σε πρώτη φάση 6.500 ευρώ και την περίοδο των εορτών τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

Τη μοιραία μέρα είπε ότι του ζήτησε ο Μπάμπης να τον πάει στην περιοχή των παλιών ΤΕΙ κι ότι όταν έφτασαν του πρότεινε να κάνουν γύρες κι ότι εκείνος δέχθηκε. Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είχε εκμυστηρευτεί ότι ψάχνει για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

Πηγή: ethnos.gr

To top