Συνάντηση Παρασκευαϊδη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Συνάντηση Παρασκευαϊδη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

Με τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ,  Παναγιώτη Παρασκευαϊδη.συναντήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, αντιπροσωπεία του αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσεην η έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στο νησί  η συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού αστυνομικού προσωπικό που υπηρετούσε σε διάφορες Υπηρεσίες της Δ.Α. Λέσβου, καθώς και η διακοπή των αποσπάσεων αστυνομικών που υπηρετούσαν το τελευταίο διάστημα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ενημερώσαμε πλήρως τον κο Βουλευτή για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου.

Όπως τονίσαμε στον κο Βουλευτή, παρά την ιδιαιτερότητα του νησιού μας ελέω μεταναστευτικού και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο αριθμός των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Λέσβου τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαε, η ενίσχυση μας σε ανθρώπινο δυναμικό ήταν αντιστρόφως ανάλογη από αυτή που απαιτούσαν οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις.

Η υποστελέχωση συγκεκριμένων Υπηρεσιών, και ειδικότερα των περιφερειακών Αστυνομικών Τμημάτων, δημιούργησε πληθώρα προβλημάτων και η μετακίνηση του αστυνομικού προσωπικού μεταξύ των Αστυνομικών Υπηρεσιών, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Υποβάλλαμε τις προτάσεις μας και ζητήσαμε την άμεση ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Λέσβου με αποσπάσεις, όσο και μέσω των επερχόμενων τακτικών μεταθέσεων. Τονίσαμε ιδιαίτερα στον κο. Βουλευτή ότι όπως αποδείχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, κατά τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης που προκάλεσε η παραμονή χιλιάδων μεταναστών στο νησί της Λέσβου και ειδικότερα στην πόλη της Μυτιλήνης, απαιτούνται άρτια στελεχωμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες για την όσο δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, δημιουργώντας έτσι το απαιτούμενο αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία.
Ο κ. βουλευτής από την πλευρά του επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και μας διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση αυτών. Εξέφρασε δε την επιθυμία του για ουσιαστική και αγαστή συνεργασία.

To top