Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Λέσβου: «Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια της Καλλονής»

Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Λέσβου: «Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια της Καλλονής»

Ομόφωνα δεκτό έγινε το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 σχετικά με τα κενά που παρατηρούνται στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε τα εξής:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι πρέπει ο Δήμος να απαιτεί και να πρωτοστατεί στη λύση των προβλημάτων που αφορούν τους δημότες, έστω ακόμη και αν δεν είναι άμεσα εμπλεκόμενος από τη νομοθεσία για την επίλυση αυτών.

Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση ζητάμε να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν στα Γυμνάσια και Λύκεια της Καλλονής, αλλά κατ’ επέκταση και όλων των σχολείων του Δήμου μας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνώντες και το Υπουργείο Παιδείας ότι αν δεν υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών, είναι δεδομένο ότι στο μέσον της σχολικής χρονιάς θα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αναπλήρωσης κενών. Η εκπαίδευση, ένας χώρος με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, έχει αυξημένη πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα αναπλήρωσης κενών δασκάλων και καθηγητών. Τέτοια προβλήματα δεν λύνονται με υπερωρίες και μεταφορά εκπαιδευτικών που εργάζονται σε άλλα σχολεία, γιατί με αυτό τον τρόπο μεταφέρονται οι ελλείψεις σε άλλες σχολικές μονάδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, για να μην μένουν οι μαθητές χωρίς δασκάλους, πρέπει να υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε η κάλυψη των κενών θέσεων να είναι άμεση.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της εκπαίδευσης υπηρετούν ένα λειτούργημα, από τα σπουδαιότερα, και πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να δίνει άμεσες λύσεις, ώστε η μόρφωση των παιδιών να είναι ουσιαστική, συνεχής και απρόσκοπτη».

To top