Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τις δηλώσεις Παρασκευαϊδη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τις δηλώσεις Παρασκευαϊδη για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος» τονίζει το ΠΑΣΟΚ  αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή του Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τα ομόφυλα ζευγάρια. Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ απάντησε σε υψηλούς τόνους στον υπουργός υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος σε δήλωσή του χαρακτήρισε ομοφοβική της δήλωση του βουλευτή Λέσβου.  «Ας μην σπεύδει να κάνει τον τιμητή ο μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Θυμίζουμε  ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης σε δήλωσή του  είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η υπογεννητικότητα και το εν γένει δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική πληγή και απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν και θέλουν στήριξη και κίνητρα για να κάνουν παιδιά, πολλά παιδιά».

Το ΠΑΣΟΚ διαχώρισε τη θέση του από τη δήλωση Παρασκευαϊδη απάντησε όμως και στον  Άδωνι Γεωργιάδη  επισημαίνοντας: «Ας μη σπεύδει να κάνει τον τιμητή ο μέχρι πρότινος αρνητής του Ολοκαυτώματος Αδωνις Γεωργιάδης».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας είχε αναφερθεί, μιλώντας στην ΕΡΤ, στις δηλώσεις Παρασκευαΐδη, σημειώνοντας τα εξής: «Θεωρώ εξαιρετικά ομοφοβική και απαράδεκτη τη δήλωση που έκανε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ ότι αν μεγαλώνουν αυτοί παιδιά θα τα κάνουν ομοφυλόφιλους. Είναι σαν να λέμε ότι θα κάνουν κάτι κακό οι άνθρωποι στα παιδιά που θα πάρουν. Αυτό είναι απαράδεκτο, σφόδρα ομοφοβικό».

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του καλεί, επίσης, την κυβέρνηση να δει τα του οίκου τους και «τις αντιρρήσεις που εκφράζουν δεκάδες βουλευτές και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

 

To top