Προσοχή: Μεγάλη απάτη με SMS δήθεν από τα ΕΛΤΑ

Προσοχή: Μεγάλη απάτη με SMS δήθεν από τα ΕΛΤΑ

Τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες σχετικά με SMS τα οποία δήθεν ενημερώνουν για αδυναμία παράδοσης προϊόντων. Ουσιαστικά, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη διακίνηση προϊόντων μέσω ταχυμεταφορών αλλά και των ΕΛΤΑ στην εορταστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες, στέλνοντας παραπλανητικά SMS εξ’ ονόματος των ΕΛΤΑ.

Στα μηνύματα που αποστέλλονται, καλούν τους παραλήπτες να πατήσουν σε έναν σύνδεσμο ούτως ώστε να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να «διορθώσουν» τη διεύθυνση παράδοσης του προϊόντος.

«Το δέμα των Ελληνικών Ταχυδρομείων έφτασε στην αποθήκη αλλά δεν μπορεί να παραδοθεί λόγω ελλιπών πληροφοριών διεύθυνσης. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση στον σύνδεσμο εντός 12 ωρών».

Ακολουθεί ένας «περίεργος» σύνδεσμος ο οποίος παραπέμπει σε ένα παράθυρο διαλόγου στο οποίο επιχειρείται phising (σ.σ «μια μορφή επίθεσης κοινωνικής μηχανικής, στην οποία ο εγκληματίας μιμείται μια αξιόπιστη οντότητα, ζητώντας από το θύμα να αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες»), ζητώντας την καταβολή ενός ενδεικτικού ποσού.

 

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά από ερώτηση του documentonews.gr, αναφέρουν πως έχουν δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για το φαινόμενο – Λερναία Ύδρα που «φουντώνει», όπως χαρακτηριστικά είπαν, τις ημέρες των γιορτών.

To top