Αίτημα Μουτζούρη για αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνης – Θράκης

Αίτημα Μουτζούρη για αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνης – Θράκης

Αίτημα προς τις δύο αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Επικράτεια , Aegean Airlines και SKY Express για την αεροπορική διασύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θράκη , μέσω του Α/Δ της Αλεξανδρούπολης, υπέβαλε η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου.

Το αίτημα στηρίζεται και υποστηρίζει τον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου , καθ’ όσον συμβάλλει στην ανθεκτικότητα του νησιού και την αύξηση της προσβασιμότητας τόσο με τη Θράκη , όσο και τις χώρες των Βαλκανίων.

Ο Περιφερειάρχης σε δήλωσή του υπογράμμισε:

« Η αύξηση της προσβασιμότητας της Λέσβου με στρατηγικού στόχου περιοχές κάθε είδους ανταλλαγών και ειδικά με την Βόρειο Ελλάδα και κατ’ επέκταση τις χώρες των Βαλκανίων , αποτελεί ένα πάγιο αίτημα από πλευράς κατοίκων , τόσο για αεροπορικές όσο και ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις. Ταυτόχρονα θα εξυπηρετηθούν ανάγκες μετακινούμενων επιβατών , που ως τώρα έμειναν ακάλυπτες, καθώς εξυπηρετούντο με πολύωρα ταξίδια μέσω των Αθηνών και Θεσσαλονίκης . Εύχομαι η προσέγγιση αυτή με τις δύο αεροπορικές εταιρίες Aegean Airlines και SKY Express για την αιτούμενη διασύνδεση να ολοκληρωθεί σύντομα επιτυχώς , προς όφελος των νησιών μας.»

To top