Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας στον «Αίολο» : Στόχος μας να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας  στον «Αίολο» : Στόχος μας να ενισχύσουμε και να επεκτείνουμε το Μεταφορικό Ισοδύναμο»

Με αφορμή την έναρξη πληρωμών για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς μίλησε στον «Αίολο» για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές τονίζοντας ότι οι φυσικές καταστροφές  το προηγούμενο διάστημα όπως οι πλημμύρες στη Θεσσαλία και οι καταστροφικές φωτιές σε Αττική και Ρόδο, έχουν γίνει η αιτία να υπάρξει ένα ζήτημα ρευστότητας .

Υπογραμμίζει όμως ότι στόχος είναι να ομαλοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2024 αρχές του 2025 οι πληρωμές και να διασφαλισθεί ώστε θα καταβάλλονται έγκαιρα. Παράλληλα κάνει γνωστή την πρόθεση του Υπουργείου να επεκτείνει το Μεταφορικό Ισοδύναμο με τη δημιουργία του Αθλητικού Ισοδύναμου για τις μετακινήσεις των ομάδων των νησιών αλλά και τη δυνατότητα για φθηνότερες μετακινήσεις σε νησιώτες που ζουν σε άλλα νησιά ή στην Ηπειρωτική χώρα ώστε να μπορούν να επισκέπτονται φθηνότερα τον τόπο τους.

Ο κ. Παππάς τονίζει μιλώντας στον Αιολο ως προς το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τις επιχειρήσεις ότι στόχος είναι να ενισχυθούν οι νησιωτικές επιχειρήσεις, οι νησιώτες που ζουν και επενδύουν στον τόπο τους και όχι επιχειρήσεις που πουλάνε προϊόντα τους στα νησιά.

Τέλος απάντησε και σε δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει κρίση στις σχέσεις του Υφυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα Μανώλη Κουτουλάκη και τον τέως Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη διαψεύδοντας τις πληροφορίες αυτές και μιλώντας μάλιστα για την καλή  συνεργασία και το ρόλο τους στις προσπάθειες για στήριξη του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

To top