Δράσεις και σεμινάρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου

Δράσεις και σεμινάρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Europe Direct Βορείου Αιγαίου, του πανευρωπαϊκού δικτύου που στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού πάνω σε ευρωπαϊκά ζητήματα, με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε Συνάντηση Εργασίας τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του κτιρίου του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κύριοι εισηγητές ήταν ο κ. Παναγιώτης Γρηγορίου, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επικεφαλής του Europe Direct Βορείου Αιγαίου και η κα. Μαρία Γερούλια, Εκτελεστική Διευθύντρια του Europe Direct Βορείου Αιγαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Βορείου Αιγαίου κα. Αικατερίνη Στρατάκη-Συβρή, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης του 1ου  ΠΕΚΕΣ Βορείου Αιγαίου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Λέσβου, καθώς και στελέχη της Ειδικής Αγωγής και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ευεργέτουλα Λέσβου, η Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της ΠΔΕ Β. Αιγαίου
και εκπαιδευτικοί.

Θέματα της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός και ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος για τη διεξαγωγή δράσεων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του Europe Direct κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-2024, οι επερχόμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές και τα μαθήματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αυτά διαμορφώνονται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο εποικοδομητικός διάλογος κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, διασφάλισε την περαιτέρω συνέργεια μεταξύ των στελεχών του Europe Direct Βορείου Αιγαίου και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, ως διεπαφή μεταξύ της Ε.Ε. και των πολιτών της σε τοπικό επίπεδο

To top