Ευρ. Μπαϊραμίδης : «Το όνειρό μου είναι ένα κέντρο νευροχειρουργικής στη Μυτιλήνη»

Ευρ. Μπαϊραμίδης : «Το όνειρό μου είναι ένα κέντρο νευροχειρουργικής στη Μυτιλήνη»

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο νευροχειρουργός, Επιμελητής Α’ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης μίλησε στην εκπομπή «Επίκεντρο» για τη διαδρομή του στην νευροχειρουργική κλινική, τα μικρά θαύματα που ο ίδιος έχει πετύχει με την πρώτη επέμβαση «By Pass» εγκεφάλου σε περιφερειακό Νοσοκομείο αλλά και τα τόσα περιστατικά ασθενών που φθάνουν στη Μυτιλήνη ακόμη και από άλλες περιοχές της χώρας αναζητώντας θεραπεία από τα χέρια του.

Μιλάει για τη σχέση του με την εκκλησία και λέει ότι σε κάθε ασθενή βλέπει το πρόσωπο του Θεού. Θυμάται την περίοδο τις πανδημίας με τις αναστολές όταν βρέθηκε εκτός Νοσοκομείου για 16 μήνες λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί. Τονίζει ότι η διαφωνία του είχε να κάνει με την υποχρεωτικότητα αλλά και από ιατρικής άποψης με το γεγονός ότι το εμβόλιο δεν είχε προλάβει ακόμη να πάρει τις απαραίτητες εγκρίσεις. «Δεν είμαι αντιεμβολιαστής έχω κάνει όλα τα εμβόλια και τα παιδιά μου το ίδιο, όμως διαφώνησα με το συγκεκριμένο και με τον τρόπο που επιβλήθηκε»

Προέρχεται από μια πολυμελή οικογένεια με 9 αδέλφια μιλάει για την στενή σχέση του με τον αδελφό του, που είναι επίσης γιατρός και πόσο τον έχει επηρεάσει στην διαδρομή του ενώ αποκαλύπτει και ένα περιστατικό που τον σημάδεψε όταν ήταν πρωτοετής φοιτητής και έγινε μάρτυρας ενός τροχαίου ατυχήματος όπου ένας νεαρός έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια του και όπως αναφέρει αυτό τον ώθησε να γίνει χειρουργός.

Μιλάει τέλος  και για όνειρό του για τη δημιουργία ενός κέντρου νευροχειρουργικής στη Μυτιλήνη «φαντάζει σήμερα αδύνατο, όμως αν μου έλεγαν ότι θα ερχόμουν το 2012 και το 2016 θα έκανα το πρώτο by pass για εμένα και για τις δυνατότητες που είχε τότε το Νοσοκομείο θα έλεγα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Ελπίζω να βρεθούν άνθρωποι εδώ στο νησί να το υποστηρίξουν αυτό» τόνισε ο ίδιος.

Δείτε την συνέντευξη:

To top