Ο αναμενόμενος θάνατος ενός «ανεπιτήρητου» ιπποειδούς στη Λέσβο

Ο αναμενόμενος θάνατος ενός «ανεπιτήρητου» ιπποειδούς στη Λέσβο

Άλλο ένα τραγικό περιστατικό με άσχημο τέλος για το  άλογο το οποίο περιφερόταν στο δρόμο στην περιοχή Διαβολόρεμα πριν από κάποιες μέρες με κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα, ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των ταλαιπωρημένων «ανεπιτήρητων» αλόγων και των ιπποειδών στη Λέσβο.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων “Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης” ανάρτησε στην σελίδα του φωτογραφίες από το άτυχο άλογο με την παρακάτω ανακοίνωση:

Πριν 4 ημέρες, τα τοπικά ΜΜΕ της Λέσβου ανέβασαν video από ένα λευκό άλογο στην περιοχή Διαβολόρεμα όπου «άλλη μια φορά παραλίγο να συμβεί σοβαρό ατύχημα»των.

«Τα αμάξια σταμάτησαν και το έδιωξαν στην άκρη. Φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένο και πεινασμένο!»Ήταν κάποια από τα σχόλια (Εδώ το video: https://www.facebook.com/kalloninews.gr/videos/6865460640242797 )

Γράφαμε τότε, “ Αν αναρωτιέστε ποιος θα τα μαζέψει (πριν σκοτωθούν ή σκοτώσουν κάποιον) η απάντηση είναι ΚΑΝΕΙΣ! Και αυτό γιατί εδώ και ένα μήνα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Σταύρος Κελέτσης ΑΠΗΛΛΑΞΕ τις Περιφέρειες της χώρας από την υποχρέωση τους να περισυλλέγουν ΟΛΑ τα περιπλανώμενα ιπποειδή (τσιπαρισμένα ή μη) Και έτσι η κατάληξη ήταν η αναμενόμενη.

Κανείς δεν περισυνέλλεψε το ζώο το οποίο συνέχισε να περιφέρεται μέσα στο δρόμο και τη νύχτα. Κάποιος προσπάθησε να δέσει το ζώο μακρυά από το δρόμο, αλλά καθώς δεν είχε τις κατάλληλες γνώσεις, το άλογο μπλέχτηκε στο σκοινί που του πέρασαν και πνίγηκε… Συγχαρητήρια για τη νομοθετική πρωτοβουλία σας κε Υπουργέ Σταύρος Κελέτσης

To top