Μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο ο νεοεκλεχθέντας δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Πενήντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, της νύχτας αυτής που καταγράφηκε ως μία από τις σημαντικότερες “στιγμές” της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Μια εξέγερση όπου έδωσε ελπίδα στον ελληνικό λαό, που μπορεί ακόμη να εμπνέει γιατί τα ιδανικά και τα ζητούμενά της ήταν και είναι διαχρονικά.

Ο αγώνας για παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία είναι διαρκής και εμείς οι επόμενες γενιές τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου γιατί συντέλεσαν στην δημιουργία μιας δημοκρατικής παρακαταθήκης την οποία σήμερα θεωρούμε δεδομένη. Και εκεί στην ζωντανή αυτή στιγμή της ιστορίας ηχεί ακόμη η φωνή εκείνης της νύχτας να μας θυμίζει πως τίποτε δεν είναι δεδομένο αν δεν αγωνιστούμε για αυτό και αν δε το διαφυλάξουμε στη συνέχεια.

“Εδώ Πολυτεχνείο…”

Το Πολυτεχνείο θα είναι πάντα εδώ, στην ατομική και συλλογική μνήμη, φάρος για τις νεότερες γενιές με ένα ισχυρό μήνυμα και μία φωνή απέναντι στους δυνάστες της ελευθερίας και απέναντι στον αυταρχισμό

To top