Συμμετοχή και ανοιχτή πρόσκληση της ΕΛΜΕ στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συμμετοχή και ανοιχτή πρόσκληση της ΕΛΜΕ στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η ΕΛΜΕ Λέσβου θέλοντας να τιμήσει τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, τόσο στο μνημείο του Μιχάλη Μυρογιάννη στις 12:00 όσο και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς στις 19:00 και καλεί όλο τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρόν.

Αναλυτικά στη δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην υποστηριζόμενη από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ απριλιανή δικτατορία, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, ως αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και της νεολαίας, στρώνουν το έδαφος του διεκδικητικού αγώνα του σήμερα. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η αντιδικτατορική πάλη ανέδειξε τη μεγάλη δύναμη που έχει ο λαός απέναντι σε κάθε αντίπαλο! Με τη δράση του, με το θάρρος και τις θυσίες του, μπορεί να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να έχει τον τελευταίο λόγο, να κινεί ουρανό και γη!

Η επέτειος των 50 χρόνων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμπίπτει με  την ιμπεριαλιστική σφαγή που διαπράττεται στην Παλαιστίνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο μα ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που διαχρονικά ματώνει. Στηρίζουμε το δικαίωμα του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Καταδικάζουμε τη στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ που στο όνομα της δήθεν ανθρωπιστικής βοήθειας βομβαρδίζουν σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία! Ταγμένοι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στη σύσκεψη φορέων του νησιού, αποφασίστηκε η διοργάνωση φωτογραφικής έκθεσης στο μνημείο του -εκτελεσμένου εν ψυχρώ από τη Χούντα- συντοπίτη μας Μιχάλη Μυρογιάννη από το πρωί της Παρασκευής. Καλούμε τους συναδέλφους μας, τους μαθητές μας, τους γονείς να τιμήσουν την επέτειο για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου στις εκδηλώσεις των σχολείων και να επισκεφθούν μαζικά το χώρο της έκθεσης, να μάθουν για την ηρωική εξέγερση και να καταθέσουν λουλούδια και στεφάνια.

Συνεχίζουμε στον δρόμο όσων αγωνίστηκαν τότε για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία». Αίτημα επίκαιρο σήμερα που η φτώχεια εξαπλώνεται, η μόρφωση εμπορευματοποιείται όλο και περισσότερο, η καταστολή εντείνεται.

Καλούμε σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 19.00.

Συνεχίζουμε στους αγώνες του σήμερα!»

To top