Εθελοντική αιμοδοσία από το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης

Εθελοντική αιμοδοσία από το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης

Το Πολυδύναμο Κέντρο ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης και η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που υπάγονται στο ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια λειτουργίας θα πραγματοποιήσουν ποικίλες δράσεις για τον εορτασμό τους.

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 09:00 με 16:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στη νέα αίθουσα  Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λέσβου, δίπλα από τα γραφεία της ΔΕΗ στο πάρκινγκ Μυτιλήνης (Οδυσσέα Ελύτη 6)  με την συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών .

«Η αιμοδοσία είναι μία πράξη βοήθειας προς τον συνάνθρωπο για την κάλυψη είτε έκτακτων είτε προγραμματισμένων αναγκών και επιτυγχάνεται δίνοντας, μόνο, λίγο από τον χρόνο σου! Διαρκεί 10 μόλις λεπτά και ο όγκος αίματος που δωρίζεται αναπληρώνεται πολύ σύντομα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η μία μονάδα αίματος μπορεί να βοηθήσει έως και 3 διαφορετικούς ανθρώπους πράγμα που δείχνει τον σημαντικό αντίκτυπο της αιμοδοσίας.

Το μήνυμα της αιμοδοσίας «δίνω ζωή και φροντίζω τον συνάνθρωπο» είναι στοιχεία αλληλένδετα με τον αγώνα που δίνουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ. Κοινότητα, συλλογικότητα και αλληλοϋποστήριξη αποτελούν πυλώνες για την πρόληψη των εξαρτήσεων, και ταυτόχρονα αναγκαία συνθήκη για τη θεραπεία και την απεξάρτηση. Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους στη δράση αιμοδοσίας για να κάνουμε μαζί πράξη την προσφορά, την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια. Σας προσκαλούμε σε μία πράξη αγάπης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει»

 

To top